1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Biltaci'nin Oğlu Tutuklandı
Biltaci'nin Oğlu Tutuklandı

Biltaci'nin Oğlu Tutuklandı

Mısır Cuntası açlık grevinden vazgeçirmek için Muhammed Biltaci’nin oğlunu tutukladı.

01 Ocak 2014 Çarşamba 13:56A+A-

HAKSÖZ-HABER

Dr. Muhammed Biltaci’nin oğlu Enes Biltaci babasının on birinci gününe giren açlık grevine son vermesi için uydurma sebeplerle tutuklandı.

Darbeci emniyet güçleri, Hürriyet ve Adalet Partisi ile Darbeye Karşı Meşruiyeti Koruma Platformu yöneticilerinden Muhammed Biltaci’nin üniversite öğrencisi olan oğlu Enes’i şiddete teşvik gibi uydurma ithamlarla tutukladı.

Biltaci ailesi; açlık grevinin kötü hapishane koşullarının ve mahkumların aileleri ile görüşmelerinin engellenmesini protesto etmek için başlatıldığını ifade ederken Muhammed Biltaci'nin eylemlerinden vazgeçmesi için İç İşleri Bakanlığı ve askeriyenin Enes Biltaci'yi tutukladığını belirtti.

Enes Biltaci, annesi ile beraber daha önce Muhammed Biltaci‘yi haftalık ziyaretleri sırasında askeri hapishanenin kötü koşullarını protesto etmiş ve bunun üzerine gözaltına alınıp geçen hafta serbest bırakılmıştı.

Aile’den yapılan açıklamada ‘’Kimi darbeci gazeteler uydurma haberler yayınlıyorlar ve güvenlik güçlerinin gözaltına alınırken Enes’den çalıntı kamera ve saçma tabancası ele geçirdiklerini iddia ediyorlar. Bu haberler  çok çirkin ithamlar ve kara propagandayla ailemizi itibarsızlaştırmak, şeytanlaştırmak  içindir. Biltaci ve ailesine yapılan kötü muamele bu şekilde haklı gösterilmeye çalışılıyor.

Enes’in tutuklanması,11. Gününe giren Dr Biltaci’nin açlık grevini karartmak için gerçekleştirilmiş ilkel bir teşebbüsdür. Aynı zamanda bu tutuklamayla Dr. Biltaci’nin azmi kırılıp ,açlık grevine son vermesi hedefleniyor.’’ ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum