1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Bengü Türk TV ve Ulusal Kanal'a neden reklam yağıyor acaba?
Bengü Türk TV ve Ulusal Kanal'a neden reklam yağıyor acaba?

Bengü Türk TV ve Ulusal Kanal'a neden reklam yağıyor acaba?

Kamu kurumları zarar ederken bile bazı televizyon kanallarının ihya edilmesine özenle dikkat edildiği görülüyor. MHP’ye yakın Bengü Türk TV ve Perinçekgillere ait Ulusal Kanal’a birçok kurumdan verilen reklamlar bu tabloyu gözler önüne seriyor.

01 Ocak 2021 Cuma 19:29A+A-

HAKSÖZ-HABER

Reklam Türkiye’de medya kesimlerinin varlığını sürdürmesi için bağımlılık düzeyinde ihtiyaç duydukları bir olgu. Ne var ki ona ulaşmak çoğu medya kuruluşu için bir hayli zor. Hele bir de iktidar söylem ve icraatlarına karşı eleştirel bir konumda veya muhalefet pozisyonundaysanız işiniz daha da zor.

Nitekim Gazeteci Hasan Basri Akdemir’in aktardığı veriler bu durumu net olarak ortaya koyuyor. Akdemir’in paylaştığı verilere bakıldığında kamu kurumlarının bile zarar ettiği bir düzlemde bazı televizyon kanallarının reklam desteğiyle özellikle ihya edilmeye çalışıldığı anlaşılıyor.

Gazeteci Hasan Basri Akdemir’in Twitter hesabı üzerinden paylaştığı verilerin Bengü Türk TV ve Ulusal Kanal’a ait kısımlarını aşağıda ilginize sunuyoruz:

MHP ile yakınlığı bilinen Bengü Türk TV'nin, devlet, Türkiye Varlık Fonu ve TMSF bünyesindeki firmalardan aldığı reklamlar şöyle,

Ziraat Katılım Bankası: 5060 saniye

Emlak Katılım: 1574 sn

Emlak Konut: 16641 sn

Eti Maden: 3304 sn

Vakıf Katılım: 4778 sn

Turkcell: 8208 sn

TOKİ: 30970 sn

Türk Telekom: 105175 sn

Vatan Partisi ile yakınlığıyla bilinen Ulusal Kanal ise;

Turkcell: 5252 saniye

TOKİ: 10835 sn

Türk Telekom: 12679 sn reklam almış.

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum