1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Belçika'daki Saldırılarda Ölü Sayısı 34’e Çıktı
Belçika'daki Saldırılarda Ölü Sayısı 34’e Çıktı

Belçika'daki Saldırılarda Ölü Sayısı 34’e Çıktı

Brüksel'deki patlamalarda en az 34 kişinin öldüğü ve 136 kişinin yaralandığı bildirildi.

22 Mart 2016 Salı 20:35A+A-

Brüksel'de Zaventem Havalimanı'nda meydana gelen iki patlamanın ardından Maelbeek metro istasyonunda patlama meydana geldi. Patlamalarda en az 34 kişinin öldüğü ve 136 kişinin yaralandığı bildirildi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Havalimanı'ndaki iki patlamanın ardından, Maelbeek metro istasyonunda da patlama meydana geldi.

Kamu yayın kuruluşu VRT, Maelbeek metro istasyonunda 20, Brüksel Havalimanı'ndaki patlamalarda ise 14 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Brüksel'de saldırıların ardından polis çeşitli yerlere baskınlar düzenlerken, şu ana kadar gözaltına alınan kişi ya da kişiler olup olmadığına ilişkin açıklama yapılmadı.

La Loi Caddesi'ndeki patlamanın ise şüpheli bir paketin kontrollü olarak imha edilmesinden kaynaklandığı açıklandı. 

Havalimanındaki patlamanın ardından ilk yardım ekipleri yaralılara müdahale ederken, havalimanı da boşaltıldı.

Belçika'nın VTM kanalına göre, iki saldırının meydana geldiği Zaventem Havalimanı'nda patlamamış bir canlı bomba yeleği bulundu. Ekipler patlayıcıyı imha etti. 

Bu arada Brüksel Üniversitesi, alınan bir ihbarın ardından boşaltıldı. Polis, üniversitedeki şüpheli bir paketi fünye ile patlattı.

Brüksel'e 100 kilometre mesafedeki Liege kenti yakınlarındaki Tihange Nükleer Santrali tahliye edildi. Ancak bu tahliyenin sebebi açıklanmadı.

Brüksel'de Avrupa Birliği (AB) kurumlarına ait binalar boşaltıldı. AB binalarına gazeteciler dahil kimsenin girişine izin verilmiyor. Brüksel'deki NATO Karargahı'ndaki güvenlik alarmı seviyesi de yükseltildi.

Saldırılardan sonra birçok Avrupa ülkesi de güvenlik tedbirlerini artırıyor.

Öte yandan IŞİD, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen saldırıları üstlendi. 

Belçika Federal Savcılığı, Brüksel'in Schaerbeek bölgesinde yapılan baskınlarda çiviyle güçlendirilmiş patlayıcı, kimyasal madde ve IŞİD bayrağı bulunduğunu açıkladı. 

HABERE YORUM KAT