1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Belçika Polisinden Abdulmetin Balkanlıoğlu Hocaya Hukuksuz Muamele
Belçika Polisinden Abdulmetin Balkanlıoğlu Hocaya Hukuksuz Muamele

Belçika Polisinden Abdulmetin Balkanlıoğlu Hocaya Hukuksuz Muamele

Bir dizi konferans için Belçika’ya giden Abdulmetin Balkanlıoğlu'nun, eşi ile birlikte Brüksel Havaalanı’nda gözaltına alındığı öğrenildi.

16 Mart 2018 Cuma 22:32A+A-

Abdulmetin Balkanlıoğlu, hukuksuz gözaltıya “Sözde insan hakları, özgürlükler ve demokrasinin beşiği olan Avrupa Birliği'nin başkenti Brüksel’de eşimle birlikte sorgusuz sualsiz 12 saattir gözaltında tutuluyorum” sözleriyle tepki gösterdi.

Bugün sabah saatlerinde İstanbul’dan kalkan uçakla Belçika’ya hareket eden Metin Balkanlıoğlu Hoca ve eşinin 12 saati aşkın bir süredir Brüksel Havalimanı’ndaki küçük bir polis odasında tutulduğu bildirildi. Belçika polisinin Balkanlıoğlu ve eşinin gözaltına alınmasına yönelik hiçbir açıklamada bulunmaması ise ayrıca dikkat çekici bulundu.

Türkiye’nin Afrin’e yönelik Zeytindalı Harekatı’na ilk günden itibaren destek veren, sohbetlerinde sürekli TSK’nın yanında yer alan açıklamalar yapan Abdulmetin Balkanlıoğlu, Cuma namazı kıldırmak ve Avrupa’da bir dizi sohbet vermek için gittiği Brüksel’de eşi ile birlikte gözaltına alındı. Sabah 09:05 uçağı ile Belçika’nın Başkenti Brüksel’e hareket eden Balkanlıoğlu, saat 11:00’da havaalanında polisler tarafından gözaltına alınırken yaklaşık 12 saattir küçük bir odada tutuluyor. Alınan bilgilere göre, orada yaşayan Türkiye vatandaşlarının tepki göstermelerine rağmen herhangi bir işlem yapılmadan tutulduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT