1. HABERLER

  2. HABER

  3. BBP Genel Başkanı Destici: "Papa'nın Sistani'yi evinde ziyaret etmesi manidar"
BBP Genel Başkanı Destici: "Papa'nın Sistani'yi evinde ziyaret etmesi manidar"

BBP Genel Başkanı Destici: "Papa'nın Sistani'yi evinde ziyaret etmesi manidar"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Papa'nın Irak ziyaretinin ikinci gününde Necef'e geçerek Şiilerin önde gelen dini lideri Ayetullah Ali Sistani'yi evinde ziyaret etmesi manidardır." dedi.

10 Mart 2021 Çarşamba 12:39A+A-

Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 8 Mart vesilesiyle bir kez daha gündemleşen LGBT sapkınlığı ve Papa'nın Irak ziyareti üzerine değerlendirmelerde bulundu.

- "Müslüman Türk toplumunun inancında LGBT'nin yeri yoktur"

Kadınlara yönelik şiddetin artarak devam ettiğini vurgulayan Destici, kadına şiddeti önlemeyi amaçlayan hiçbir kanuna, yönetmeliğe karşı olmadıklarını bildirerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz hiçbir zaman toptancı bir anlayışla hareket etmedik. Biz, Türkiye'nin İstanbul sözleşmesinden çekilmesinden yanayız. Sebebi de İstanbul sözleşmesinin içindeki Müslüman Türk toplumunun inancına, ahlakına aykırı bir takım sapkın yaşam tarzlarının sanki normalmiş gibi benim ülkemin insanına dayatılmasıdır. Kim ne derse desin buna karşı durmaya devam edeceğim. Müslüman Türk toplumunun inancında LGBT'nin yeri yoktur. Hiç kimse bunu özgürlük ya da yaşam hürriyeti adı altında dayatamaz."

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un Irak'ta Şiilerin en büyük dini temsilcisi Ayetullah Ali el-Hüseyni es-Sistani ile yaptığı ziyaret Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un Irak ziyaretinin Amerika tarafından tertiplendiğini ifade eden Destici, şöyle devam etti:

"Bu ziyaretin İtalya ya da diğerlerinin algıladığı gibi çok duygusal ve niteledikleri gibi çok cesur bir ziyaret değil. Papa'nın Irak ziyaretinin ikinci gününde Necef'e geçerek Şiilerin önde gelen dini lideri Ayetullah Ali Sistani'yi evinde ziyaret etmesi manidardır. Görüşme, Trump sonrası farklı bir İran politikası izleyeceğinin emarelerini gösteren Biden'ın İran'ın Şii Hilali Projesi'ne güya Müslümanların birliğine olası olumsuz etkileriyle alakalı yeni hamlelerde bulunacağının da bir işareti."

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum