1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Batman'da "Şehadet Bir Çağrıdır" Gecesi
Batman'da "Şehadet Bir Çağrıdır" Gecesi

Batman'da "Şehadet Bir Çağrıdır" Gecesi

Özgür-Der Batman Şubesi Kadın Kollarının hazırlamış olduğu “ŞEHADET BİR ÇAĞRIDIR” adlı program gerçekleştirildi.

26 Şubat 2014 Çarşamba 19:32A+A-

Programın sunuculuğunu Özge Çekmen ve Elif Çelikal üstlendi. Program Hilal Yörük ve Seda Yıldız tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Program Batman Özgür-Der Kadın Komisyonu Başkanı Betül Şat yaptığı açılış konuşmasın da; Şahitliğin bizler için ne anlam ifade etmesi gerektiğini sorgulayan, Şehitlerin kulluk görevlerini fiili olarak gerçekleştiren kişiler olduğunu vurguladı. Bakara 143. ayeti çerçevesinde vasat ümmet örnekliğinin önemini belirten Şat; İslam coğrafyasın da yaşanılan acılara ve bedel ödeyen sorumluluk sahibi kişilerin yaşadıklarını gündemleştirme adına programı hazırlayan gençlerimize teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. Sonrasın da bayrağı kendilerinden küçüklere devreden ablaların seyirciler arasından  “Ölümü Öldürenler” ezgisini sürpriz bir şekilde söylemeleri heyecan uyandırdı. Ardından Kevser Rençber öncülüğünde “Müslüman Gencin Andı” grupça okundu. Program Özgür-Der Hürriyet temsilciliği korosunun “Milyonlarız Biz” ve “Lele Çıma” ezgilerini seslendirmeleriyle devam etti. Ardından Şafak Şat tarafından “Şubat’ın Adıdır Şehadet” adlı şiir okundu. Program Eğitimci Yazar Şefik SEVİM’in konuşması ile devam etti. Şefik SEVİM “Şahitlik ve Sorumluluk” başlığı altında konuşmasında: Zihinsel, bedensel ve ruhsal bir hicret ile değişimle başlayan şahitliğin aidiyet bilinciyle yeşermesini vurguladı. Şehitlik; en büyük aidiyettir, Ümmet Aidiyettir, Müslüman bir aile Aidiyettir, Özgür-Der tabelası bir Aidiyettir sözleri dikkat çekti. Toprak gibi tevazu sahibi olmanın Şahitliğin ilk unsuru olduğunu fakat Türkiye’deki İslami uyanışın köklü geçmişine rağmen kişisel zaaflarımız sebebiyle belli bir güce ulaşmak yerine birbirlerinin kuyusunu kazan pozisyonun da bulunmaları üzücüdür. Sokakların hakimiyeti neden başkalarının elinde ifadeleri alkış ile karşılandı. Sözlerini Eminlik ve Merhamet kadar İffet ve Takvanın önemsenerek toplumsal şahitliğin  gençlerin omuzun da olduğunu ve bu toplumun genç nesillerin kurtaracağını ifade eden SEVİM; Esma Biltaci’nin Mektubu ile konuşmasını sonlandırdı. Gençlik Kollarının hazırladığı “ŞEHİTLER SLAYTI” ile programa devam edildi. Ardından Gençlik Korosu “Şehitler Ölmez“ ezgisini seslendirdi. Program toplu olarak okunan şiir dinletisi ve ardından “Neden Vurduk Birbirimizi”, ”Ah Anne” ezgileri ile devam etti. ALİ ŞERİATİ’nin “DUA” slaytı ile program sona erdi.

Esra Nur Sevim / HAKSÖZ HABER

batman-20140226-01.jpgbatman-20140226-02.jpgbatman-20140226-04.jpgbatman-20140226-05.jpgbatman-20140226-06.jpgbatman-20140226-07.jpgbatman-20140226-08.jpgbatman-20140226-09.jpgbatman-20140226-10.jpgbatman-20140226-11.jpg

HABERE YORUM KAT

8 Yorum