1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Batman’da Ekin Çocuk Oyun Evi Yılsonu Etkinliği Yapıldı
Batman’da Ekin Çocuk Oyun Evi Yılsonu Etkinliği Yapıldı

Batman’da Ekin Çocuk Oyun Evi Yılsonu Etkinliği Yapıldı

Ekin Çocuk Oyun Evi yılsonu programı Cuma akşamı Batman Kültür Merkez’inde gerçekleştirildi. Zülal Uğur’un sunuculuğunu yaptığı program, ailelerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

20 Mayıs 2017 Cumartesi 16:43A+A-

Program oyun evinde eğitim gören öğrenciler tarafından okunan Kur’an tilaveti ile başladı. Özgür-Der Batman yönetim kurulu üyesi Şefik Sevim selamlama konuşması yaptı. Şefik Sevim konuşmasında; “Yetiştirilen salih evladın sürekli devam eden bir sadaka olduğunu, bizlere emanet edilen bir sermaye olması gerektiğini vurguladı. Alternatif eğitim kurumları ve ailenin ortak çabalarıyla ancak ifsada karşı yeni nesli koruyabileceğimizi vurguladı. Kutsallarımızla barışık bir neslin ancak merhameti, paylaşımı, öğrenebileceğine değindi. Özgür-Der ailesi olarak en temel endişemiz bu tür çabaları ticari bir kaygı ile değil, yarın Rabbimizin huzurunda ona layık bir nesil yetiştirme konusunda ne kadar şahitliğimizi yerine getirip getirmediğimizdir. Ailelerimizin Özgür-Der’e karşı göstermiş oldukları bu güven ve teveccühten dolayı teşekkürleri dile getirerek konuşmasını sonlandırdı. Her sınıf öğrencileri öğrendikleri sûre, şiir ve hadisleri okudu.

‘’Teslim ol Rabbine’’ ve ‘’Öğreniyorum Güzel Dinimi’’ adlı ilahiler okundu. ‘’Zulmü alkışlayamam’’ dramasının sonunda da zulüm altında olan Suriye, Mısır, Doğu Türkistan ve Filistin bayrakları kaldırıldı. Kur’an hatmeden çocuklara dernek yönetimi tarafından madalyaları takıldı.

Etkinlik sonunda oyun evindeki çocukların kendi emekleri olan sergi ilgi gördü.

_dsc0005-002.jpg

_dsc0027.jpg

_dsc0031-001.jpg

_dsc0040-001.jpg

_dsc0060.jpg

 

_dsc0073.jpg

_dsc0100.jpg

_dsc0149.jpg

_dsc0174-001.jpg

_dsc0198-001.jpg

_dsc0254.jpg

Haber: Esranur Sevim

Foto: Ömer Faruk Çelik

HABERE YORUM KAT

5 Yorum