1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başörtüsü Yasağını Kaldıran Düzenleme Yürürlüğe Girdi
Başörtüsü Yasağını Kaldıran Düzenleme Yürürlüğe Girdi

Başörtüsü Yasağını Kaldıran Düzenleme Yürürlüğe Girdi

Ortaöğretim kurumlarında başörtüsü yasağını kaldıran yönetmelik değişikliği Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

27 Eylül 2014 Cumartesi 01:23A+A-

Pazartesi günü yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, ortaöğretim kurumlarında başörtüsü yasağının kaldırılmasına kararlaştırıldığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışında bulunmasından dolayı yönetmelik değişikliği onun onayını beklemişti. Erdoğan’ın onaylamasının ardından değişiklik Resmi Gazete’de yayınlandı.

Yeni düzenlemeyle, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliğin 3 üncü maddesinin altıncı fıkrası yürürlükten kaldırılırken, 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) ve (e) bentleri değiştirildi. Öğrenciler okullarda yüzü açık bulunacak, siyasî sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamayacak.  Öğrenciler okula boyalı saçla ve makyajlı gelemeyecek. Öğrenciler pirsing takamayacak, sakal ve bıyık bırakamayacak. Okul öncesi ve ilkokullarda ise başı açık uygulaması devam edecek.

Yapılan yönetmelik değişikliği şöyle: “d) Okullarda yüzü açık bulunur; siyasî sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz; saç boyama, vücuda dövme ve makyaj yapamaz, pirsing takamaz, bıyık ve sakal bırakamaz,

e) Okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokullarda okul içinde baş açık bulunur.”

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum