1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başörtülü Vekil İçin İçtüzük Değişikliği Gündeme Gelebilir
Başörtülü Vekil İçin İçtüzük Değişikliği Gündeme Gelebilir

Başörtülü Vekil İçin İçtüzük Değişikliği Gündeme Gelebilir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, milletvekillerinin başörtülü olarak Genel Kurul'a girebilmesi için TBMM İçtüzük değişikliğinin bayramdan sonra gündeme gelebileceğini söyledi.

12 Ekim 2013 Cumartesi 13:22A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, gündemdeki konulara ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Şahin, başörtüsü taktığı için kamu görevi yapamayanlara yönelik yönetmelik değişikliğine işaret ederek, bu alanda da bir rahatlama sağlandığını belirtti. 

Meclis'te başörtülü milletvekiline nasıl baktığı sorusuna Şahin, "Sayın Meclis Başkanı Cemil Çiçek, TBMM İçtüzüğü'nde milletvekillerinin başörtülü Meclis'e giremeyeceğine yönelik bir düzenleme olmadığını ifade etti, böyle bir yasak içtüzüğe göre yok, dedi. İçtüzüğün ilgili maddesi okunduğunda bayanlar, tayyör giyerler diyor. Bunun dışında başka bir hüküm içermiyor. Meclis Başkanımızın bu değerlendirmesine katılıyorum" karşılığını verdi.

Şahin, başörtülü bir milletvekilinin Genel Kurul'a girmesi halinde tepki gelip gelmeyeceğine yönelik soru üzerine, şunları söyledi:

"Bunun önünü kesmenin yolu, içtüzükte bu konuda bir değişiklik yapmaktır. Zannediyorum bayramdan sonra içtüzükte bir değişiklik gündeme gelebilir. Böyle bir gündem, Meclis'in çalışacağı dönem içerisinde önümüze gelirse, bizim mutlaka bu konuda hanımların kılık kıyafetiyle ilgili bir düzenlemeyi Meclis Genel Kurulu'ndan geçirmemiz, buna bir yasal statü kazandırmamız, bu konudaki itirazları önemli ölçüde azaltacaktır diye düşünüyorum. 

Şu anda Meclis Başkanımızın yasak olmadığını söylemesine rağmen şimdi bir milletvekili arkadaşımızın başörtülü şekilde Genel Kurul'a girmesi, birtakım tartışmaları da gündeme getirecektir. 'Madem böyleydi, bu zamana kadar niye bu yapılmadı' denilebilir. Bu nedenle benim kanaatime göre, içtüzükte bu konuda bir rahatlamayı sağladıktan sonra arzu eden hanım milletvekillerimizin gerekirse başörtülü şekilde Genel Kurul'a girmesinin yolunun açılması daha doğru olur diye değerlendiriyorum."

HABERE YORUM KAT