1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Edepsizlik sokaklarda kol geziyor!
Edepsizlik sokaklarda kol geziyor!

Edepsizlik sokaklarda kol geziyor!

Beşiktaş’ta yaşanan hadisede bir kişinin yine başörtülülere hakaretler yağdırdığı görüldü!

13 Temmuz 2021 Salı 13:44A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de farklı kesimlere yönelik ayrımcı tutumlar ve hakaretler oldukça yaygın hale geldi. Mülteciler bu noktada en çok sorun yaşayan toplumsal kesim olma yolunda hızla ilerliyor ne yazık ki!

Başörtülü kadınlar ise yıllardır her fırsatta hedef tahtasına konuluyorlar. Dini vecibelerini yerine getirmek için taktıkları başörtüleri sebebiyle hakarete ve ayrımcılığa maruz bırakılan başörtülülerin yaşadıkları meşum hadiseler ise yeteri kadar gündem dahi olmuyor!

Dünya şuan toplumsal cinsiyet merkezli tartışmaların etrafında “üçüncü cinsin” inşasına şahit oluyor. Sapkınlığın meşrulaştırılması anlamına gelen bu durum uydurma mağduriyet hikayeleri etrafında pekiştiriliyor. Sabah akşam yabancı basın veya sol-seküler yayın organları “trans bireylerin” yaşadıkları zorlukları(!) gündemleştirmeye çalışıyor. Bunun yanında yıllardır uğradıkları baskılar ve nicelik olarak oluşturdukları çoğunluğa rağmen başörtülü kadınların mağduriyetleri mevzu bahis dahi edilmiyor!

Burada dikkat çekmeye çalıştığımız şey basit bir çifte standart değil. Çifte standardın da ötesinde hakim söylem “ayrımcılıktan” dem vururken ayrımcılığı yaygınlaştırıyor ve söylemin dışında olan dindar kesimlere işin özünde yaşam hakkı dahi tanımıyor!

Haksöz Haber’i takip eden okurlarımız başörtülüleri hedef alan saldırganlardan da haberdar oluyorlardır. Neredeyse her hafta bir veya birden fazla hadise ile karşı karşıya kalıyoruz. Son hadise Beşiktaş’ta yaşandı. Yaşı ilerlemiş bir kadın kaldırımda yürüyen başörtülülere şunları söylüyor: "Surata bak. Kenar mahallenin karıları, pislikler, ben Ortaköy'de oturuyorum."

Kendi toplumsal ve ekonomik statüsü üzerinden dindar-muhafazakarları her fırsatta ayrımcılığa mahkum eden sol-seküler kesimler için başörtülüler ise açık hedef anlamına geliyor. Artık bu tarz hadiseler öylesine yaygınlaştı ki ABD’de “zenci avına” çıkan KKK üyeleri misali kafalarına çuval geçirip başörtülülere yönelik saldırıları sistemli hale getirmelerine de az kaldı herhalde!

HABERE YORUM KAT

7 Yorum