1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Çarşaflı hanımlar yine hedef alındı!
Çarşaflı hanımlar yine hedef alındı!

Çarşaflı hanımlar yine hedef alındı!

Türkiye’de çarşaflı insanlara yönelik ötekileştirici-dışlayıcı söylem ve tavırlar had safhada!

15 Mart 2021 Pazartesi 17:39A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye her ay mutlaka benzer bir habere şahit oluyor: Çarşaflılara saldırı! Sol-Kemalistler için çarşaflı hanımlar tahammülün üst sınırını oluşturuyorlar. Çarşaflı birisiyle karşılaştığında ‘kırmızı görmüş boğaya’ dönen özellikle yaşı ilerlemiş Kemalistler hemen saldırı pozisyonuna geçiyorlar. Daha evvel Haksöz Haber’de bu konuyla ilgili haberler yapıldı.

Son örneğimiz ise ‘adı çıkmış’ olan Taksim’de yaşandı. Videodan anlaşıldığı kadarıyla epey yaşlı olan bir kadın, çarşaflı gençlere, “Siz gerici misiniz?” diyerek hakaret ediyor. Çarşafın yasak olduğunu iddia eden kadın, “dine karışanlar bunlar!” diye bağırarak uzaklaşıyor.

Bu insanlara ne denilse boş! Dünyayı sadece kendisinden ibaret sanan meşum zihniyet kendisi gibi olmayanlara ise iki seçenek bırakıyor: Ya benim gibi ol, ya da yok ol! Örtünmenin biçimlerinden birisi olan çarşaf ise bugün ayrımcılığa maruz kalmanın en sık rastlanan özellikleri arasında.

Postmodern beğeni düzleminde şekillenmiş saçma sapan yarı çıplak giysiler meşru görülürken bir örtünme biçimi olarak ‘çarşaf’ ise dışlanma ve ötekileştirme muamelesi görüyor! Yaşadığımız zaman dilimi için ne kadar üzülsek az!

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

9 Yorum