1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Başakşehir Özgür-Der Yeni Sezon Programlarına Başladı
Başakşehir Özgür-Der Yeni Sezon Programlarına Başladı

Başakşehir Özgür-Der Yeni Sezon Programlarına Başladı

Özgür-Der Başakşehir şubesi 2018 - 2019 faaliyet programına geçen hafta Perşembe günü başladı.

12 Eylül 2018 Çarşamba 10:30A+A-

Şube 2018-2019 faaliyet takvimini, hazırladığı basılı ve elektronik broşürler ile tanıttı.

Özgür-Der Başakşehir şubesinde yıllık faaliyetler her yılın Eylül ayında başlayıp Mayıs ayına kadar sürmektedir. Şube faaliyetine iki yıl önce başladı. Şubenin yıllık faaliyetleri kapsamında çeşitli çalışmalar yapılmaktadır.

Siyer-i Nebi sohbetleri, Kur’an Ayetleri Işığında Hayat, Güncel Değerlendirmeler, Haksöz Dergi Değerlendirmeleri, Tefsir ve Kur’an çalışmaları, Mescit Sohbetleri, Gençlik Faaliyetleri, Kitap Değerlendirme başlıkları altında çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Bunların yanında müslüman bir toplumun nüvesini oluşturacak, ümmet bilincini geliştirme amaçlı paylaşım, yardımlaşma, davet gibi faaliyetler sürdürülmektedir. Yerel sivil toplum kuruluşları ile düzenli istişareler ile tavsiyeleşmeler ve örnek olma çabaları gösterilmektedir.

2018 - 2019 yılı için Özgürder Başakşehir şubesi yine dolu dolu bir program hazırladı.

Siyer-i Nebi Sohbetleri başlığındaki çalışmalarda geçen sene Risalet öncesi Arap coğrafyası, toplumu, sosyolojisi ve etnografyası incelenmişti. Bu seneki çalışmalarda siyerin Mekke dönemi incelenmektedir. Yıl boyunca toplam 17 oturum gerçekleştirilicek bu etkinlik iki haftada bir olmak üzere Perşembe akşamları 20:30 ile 22:00 arasında gerçekleşmektedir.

Programı Murat Yürükoğulları koordine etmektedir.

Ayetler Işığında Hayat başlıklı çalışma hayata ve imana dair temel ilkeleri vurgulayan seçilmiş ayetlerin anlam ve güncel ile yorumlanarak değerlendirildiği bir programdır. Geçen sene de yapılan programın yeni faaliyet dönemindeki içeriğinde Hayatın Anlamı ve Amacı, İyi İnsan - İyi Müslüman Kimdir, Adalet, Liyakat, Hududullah gibi konular dikkat çekmektedir. Bu program aylık periyotta tekrarlanmaktadır. İlki 13 Eylül 2018’de Veysi Selimoğlu’nun sunumu ile gerçekleşecek program yıl boyunca toplam 10 oturum sürecektir. Program Perşembe akşamları 20:30 - 22:00 arasında Abdullatif Genç ‘in yönetiminde gerçekleşmektedir.

Geçen sene başlayan Aylık Haksöz Dergisi ve Gündem Değerlendirmesi programımız yeni sezonda da her ayın son Perşembe akşamı 20:30 - 22:30 arasında devam edecektir. Bu etkinlikte içinde bulunulan ay yayınlanmış olan Haksöz Dergisi’nin kapsamındaki konu değerlendirmeleri ve derginin yazı tanıtımları sunum eşliiğinde yapılmaktadır. Etkinliği amacı dergiyi okuma ve günceli değerlendirme çalışmalarını yaygınlaştırmak ve istişareyi artırmaktır. Etkinlikte dergi sayısının kısa bir sunum ile tanıtımının ardından gündem yazısı değerlendirilmekte ve dergi yazarlarından bir konuk ağırlanmaktadır.

Aylık Haksöz Dergisi ve Gündem Değerlendirme programımız her ayın son Perşembe akşamı 20:30 ve 22:30 arasında Mehmet Suyuti Dindar ve Veysi Selimoğlu sunumu ile gerçekleşmektedir.

Mescid Sohbetleri geçtiğimiz sezonda her Cumartesi büyük katılım ve ilgili ile devam etti. Bu sezon da “üç nasipli” programımız her Cumartesi sabah namazında tekrar edecektir. Sabah namazının cemaatle kılınmasının ardından Abdullatif Genç sunumunda sohbet ile devam eden program kahvaltı ile tamamlanmaktadır.

Şubemizde bayanlara açık programlar bu yıl da devam etmektedir. Geçen dönem yapılan Nüzul Sırasına Göre Tefsir Çalışması önümüzdeki dönem de bayanların katılımına açık olarak her Cumartesi saat 11:00 de yapılacaktır.

Ayrıca yeni bir etkinliğimiz, İslam Coğrafyası Sohbetleri de bu sezon bayanların katılımına açık olarak başlayacak. Bu yeni etkinlikte İslam Coğrafyasından çeşitli izlenimler, değerlendirmeler konuklarımız tarafından sunulacaktır. Suriye, Mısır, Afrika, Kudüs, Batı dünyası, İran gibi farklı coğrafyalar konu edinilecek. Etkinlik  Cumartesi günleri saat 11:00’de gerçekleşecek.

Her dönem olduğu gibi bu sezon da şube bünyesinde bir çok farklı faaliyet gerçekleştirilmektedir. Her yaştan öğrenci ve gençlik grupları okuma, fikir, atölye, sanat  ve spor faaliyetleri gerçekleştirmektedir. Faaliyetler, etkinlikler ve bilgilendirmeler şubenin sosyal medya hesaplarından takip edilebilmektedir.

Başakşehir Özgür-Der faaliyetleri 13 Eylül Perşembe akşamı Veysi Selimoğlu'nun sunacağı aşağıdaki etkinlik ile devam edecektir.

photo-2018-09-11-09-42-58.jpg

Başakşehir Özgür-Der'in bu dönem itibariyle gerçekleştirmeyi hedeflediği programlar:

a05083a3-322b-46c2-996d-a9a805fe7d81.jpg

bdd1e9e2-5bb1-4401-bc58-1fa701ad29d2.jpg

Haber: Mehmet Suyuti Dindar

HABERE YORUM KAT

6 Yorum