1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Bartın’da Müslüman öğrenciler haykırdı: ‘Katil İsrail Mescidi Aksa’dan ve Filistin’den defol!’
Bartın’da Müslüman öğrenciler haykırdı: ‘Katil İsrail Mescidi Aksa’dan ve Filistin’den defol!’

Bartın’da Müslüman öğrenciler haykırdı: ‘Katil İsrail Mescidi Aksa’dan ve Filistin’den defol!’

Bartın'da Filistin'e destek eylemi gerçekleştirildi.

21 Mayıs 2021 Cuma 11:18A+A-

HAKSÖZ HABER

Bartın Üniversitesi’nde okuyan Filistin başta olmak üzere farklı coğrafyalardan öğrenciler ile Bartınlı genç Müslümanlar Cumhuriyet Meydanı’nda Gazze’ye destek eylemi gerçekleştirdiler.

Son haftalarda Siyonist İsrail’in Mescidi Aksa’yı işgal teşebbüsü ve Gazze’ye yapılan hava operasyonlarının lanetlendiği eylemi gençler organize etti.

Katılımcılar “Katil İsrail Filistin’den Defol”, ”Canımız Kanımız Aksa’ya Feda Olsun” , ‘’Bir ruh biddem Nefdıke Ya Aksa’’ ‘’Menna Gayrak Ya Allah’’, “Şehidler Ümmetin İftiharıdır’’ şeklinde Siyonist İsrail’in zulmünü lanetleyen sloganlar Türkçe ve Arapça sloganlar attılar. Türkçe ve Arapça yapılan basın açıklamasının sonra meydanda gıyabi cenaze namazı kılındı. Duanın ardından eylem sona erdi.

Okunan basın açıklaması metni:

‘’70 yıldır hakları, toprakları, vatanları, canları, malları ellerinden alınan Filistinliler, İsrail zulmü altında çok zor şartlarda yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyor. İsrail yapılan bütün anlaşmalara rağmen, uluslararası alanda alınan bütün kararlara rağmen Filistin’e, Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya ve Gazze’ye saldırmaya ve toprakları işgal etmeye devam ediyor.

Kudüs, Mekke ve Medine'den sonra bütün Müslümanların kutsal bildiği Mescid-i Aksa’ya ev sahipliği yapmaktadır. Şimdi her inanç için o mübarek beldeye sahip çıkma vaktidir.

Sevgili kardeşlerim, bugün mesajımızı tüm dünyaya iletmek ve her yerde gerçeği söylemek için, İsrail işgalinin Gazze'deki masum Filistin halkına yaptığı terör ve zulmü kınamak için buradayız. Gazze'deki işgalcilerin işlediği suçları hiçbir onurlu insan kabul etmez. Gazze'deki masumları savunmak için Müslüman olmanıza da gerek yok, onların haklarını savunmak için sadece insan olmanız gerekir.

Şu anda Gazze'de etnik temizlik yaşanıyor ve uluslararası alanda yasaklanmış silahlarla soykırım yapılıyor.

Siyonistlerin suçları ve yolsuzlukları tüm sınırları aştı. Hiçbir taş, ağaç ve insan ayırt etmeden topraklarımızı yağmalamaya, Kudüs'ü Yahudileştirmeye, kan dökmeye, katliam yapmaya devam ediyorlar.

Kutsal topraklarımızdan ve vatanımızdan, denizden nehre tüm toprağımızdan çekilinceye kadar onlara direnmeye devam edeceğiz.

İşgal askerlerinin ve yerleşimci çetelerinin işlediği her yeni suçta bize direnme ve mücadele yolu açılıyor.

Siyonistlerin işgal ettiği tüm topraklardan çekilmelerinin ve işgali yenmenin tek yolu direniştir.

Filistin için hiçbir şey yapamayız demeyin, onlara sosyal medyadan destek verelim, sesimizi duyuralım ve İsrail işgalinin terör suçlarını sosyal medyadan da ifşa edelim.

İsrail terör uçaklarının bombalarıyla öldürülen masum insanların haklarını savunmak zorundayız.

Bombalarla evleri yıkılmış insanlarımızın evlerini yeniden inşa etmek için bağış toplayabiliriz.

Sadece düşünerek ve bize sunulan yetenekleri kullanarak çok şey yapabiliriz.

Herkese sesleniyoruz: Tüm dünya halkları tepkisini açıkça göstermelidir. Bütün İslam ülkeleri ve halkları bir araya gelip tepkisini ortaya koymalıdır. İsrail, hukuksuz işgal hareketi ve katlettiği insanlar için uluslararası hukuk önünde ve tüm dünyanın vicdanında hesap vermelidir.’’

432c9f2f-bf6c-40e9-8767-e30a21bf1bba.jpg

524cbd65-47bb-484a-b5a5-f222e5639de3.jpg

a669b887-1b5b-4c5e-9c14-ba8d935da6f8.jpg

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum