1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Baro ve Odalara Yeni Düzenleme Geliyor
Baro ve Odalara Yeni Düzenleme Geliyor

Baro ve Odalara Yeni Düzenleme Geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, barolar ve tabip odaları başta olmak üzere meslek kuruluşlarının seçim usullerinin yeniden belirleneceğini açıkladı. Düzenlemenin amacının ‘oligarşik imtiyaz’ı bitirmek olduğu yorumları yapılıyor.

06 Mayıs 2020 Çarşamba 03:10A+A-

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı. Erdoğan, video konferans ile yapılan toplantının başında yaptığı açıklamayla kurallara uyulması çağrısında bulundu.

Yeni Şafak gazetesinin yer verdiği haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın barolarla ilgili vurguları şu şekilde özetlendi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’te neticelendirmeyi bekleyen pek çok düzenleme bulunduğunu, bunlardan birinin de barolar ve tabip odalarının seçim usullerinin yeniden belirlenmesiyle ilgili taslak olduğunu söyledi. Geçen günlerde Ankara Barosu’nun ve aynı zihniyetteki yapıların Diyanet İşleri Başkanı ile onun şahsında İslam’a yönelik fütursuz saldırılarına şahit olunduğunu dile getiren Erdoğan, “Sadece bu örnek dahi meslek kuruluşlarının seçim yöntemiyle ilgili düzenlemenin aciliyetini ve ehemmiyetini göstermiştir.

Daha önceki yıllarda bu konuda bir hazırlık yapmış ve belirli bir seviyeye getirmiştik. Bu çalışmayı derhal yeniden ele almalı varsa eksiklerini tamamlayıp en kısa sürede Meclis’in takdirine sunmalıyız. Aynı şekilde yargı reformu strateji belgemizde yer alan taahhütlerimizden henüz kanunlaşmamış olanlarla ilgili hazırlıkları da hızlandırmalıyız” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT