1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Balo ve Tango’yla Antep’i Yükseltme Komedisi
Balo ve Tango’yla Antep’i Yükseltme Komedisi

Balo ve Tango’yla Antep’i Yükseltme Komedisi

Bu ne derin ve kronik bir zillet ki Ramazan ayını karşılamaya hazırlandığımız mübarek bir Cuma günü belediyeyi ve üniversiteyi yöneten muhafazakar demokrat bir siyasetçi ve akademisyen tangoyla toplumun karşısına çıkıyor!?

04 Mayıs 2019 Cumartesi 15:23A+A-

HAKSÖZ-HABER

Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Edibe Sözen’in öncülüğünde Gaziantep tarihinde hiç görmediği muazzam ataklar yapıyor ve mucizevi başarılara imza atıyor!

Gaziantep kültürü, sanatı ve tarihini tanıtmak üzere düzenlenen festivale tango ile start verildi. Halkımızı hiç tanımayan ve çok uzaktan bakan birileri tangoyu kültürümüzün en önemli sembollerinden biri sanıp Anadolu insanının tangosuz yaşayamadığını zannedebilir.

Hışvahan’da Antep üzerine sergiler düzenlerken Fransız işgalcilerine karşı direnen ninelerimizin seccadeleri, tülbentleri, tesbihleri ölmüş mazinin konusu olarak ancak müzelik bir gösterimin konusu yapılıyor. Ancak emperyalist işgalcilerin en rezil ve ifsad edici balo tarzı ve tango dansları içselleştirilmiş bir şekilde gençlere takdim ediliyor maalesef.

Oldu olacak Büyükşehir Belediyesi’nin önüne “Biz Antep’i Tango’yla Kurtardık!” ve Üniversite’nin kapısına da “Balo ve Tango’dan Yoksun Kalan Toplumun Bilim Damarları Kurumuştur” yazılsın bari!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in daha geçen yıl bir basketbol müsabakasında İsrail bayrağını neşeyle coşkuyla salladığını hatırladığımızda nasıl ve ne düzeyde bir basirete, ferasete sahip olduğunu da az çok ölçebiliyoruz. Bakalım Sayın Şahin önümüzdeki zamanlarda ne gibi sürprizler yapacak bize.

3738.jpeg

3739.jpg

HABERE YORUM KAT

5 Yorum