1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Balkanlarda on binler “sapkınlık” karşıtı protesto düzenledi:  Aileni koru!
Balkanlarda on binler “sapkınlık” karşıtı protesto düzenledi:  Aileni koru!

Balkanlarda on binler “sapkınlık” karşıtı protesto düzenledi:  Aileni koru!

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da bazı gruplar tarafından düzenlenecek olan "Europride" protesto edildi.

17 Ağustos 2022 Çarşamba 09:25A+A-

HAKSÖZ HABER

"Europride", her yıl bir Avrupa kentinde yapılan bir cinsi sapkın grupların onur(!) adını verdikleri "onursuzluk" etkinliğidir. Yaklaşık iki hafta boyunca ev sahibi kentte çeşitli etkinlikler düzenlenerek bu anormal hadisenin olağan hale getirilmesine çalışılır. Batı medyası tarafından çok fazla ön plana çıkartılan bu hadiseye karşı ortaya konulan toplumsal tepkiler ise görmezden geliniyor!

Önümüzdeki "Europride etkinliği" de Belgrad’da 12-18 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Ancak Sırbistan’da bazı gruplar bundan rahatsız. Geçtiğimiz pazar günü de bu gruplar Belgrad’da bu etkinliği protesto ettiler. Balkan Insight sitesinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre protestoya 5bin ila 10bin kişi katılmış. Başka kaynaklar ise 20bin ila 50bin rakamını geçiyor.

Serbian Monitor ve Balkan Insight sitesinin yerel kaynaklara dayandırdığı bilgiye göre protesto Belgrad’ın en büyük Ortodoks Kilisesi olan Saint Sava ve Kiril Alfabesini Koruma Derneği tarafından düzenlendi. Eylemde ‘Aileni Koru’, ‘Ellerinizi Çocuklarımızdan Çekin!’, ‘Batı tarafında bir eşcinsel geçit töreni ve işgali istemiyoruz!’ sloganları atıldı.

Sırbistan Banat bölgesi Psikopos’u Nikanor, verdiği bir röportajda ve çekilen bir videoda şunları kaydetti: “Başkentimize saygısızlık etmeye geliyorlar, hiçbir şey onlar için kutsal değil.” dedi. “Benden başlayarak hepimiz buna karşı çıkacağız.” diye ekledi. “Böyle bir şeye katılan veya organize eden herkesi lanetleyeceğim. Elimden gelen bu."

Türkiye’deki maalesef seküler kesimler İslam’ın ve Müslümanların kınadığı-karşı durduğu çoğu şeyi olanca ataletleriyle savunuyorlar. Ancak sadece İslami hassasiyetlere karşı olanlar değil insani hasletler taşıyanlar da sapkınlık hususunda benzer bir tavır takınıyorlar. Eşcinsellik meselesi Türkiye’de tamamen ideolojik bir yaklaşımla ele alındı. Aslında mesele en temelde insanın ne olduğuna dayandığı ise unutturulmaya çalışılıyor…

Gerek bu haberde gerekse zaman zaman çıkan bu tarz haberlerde görüldüğü üzere “lgbti” meselesini sapkınlık olarak gören ve buna karşı duran farklı inanç ve düşünce kesimleri var. Çünkü bu hadise ideolojik değil, varoluşsal bir meselesidir. Zira sapkınlık insanın onurlu bir şekilde yeryüzünde var olmasını imkansız hale getirmektedir!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum