1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bahçeli’den Orhan Pamuk’a: “Bu Köksüzler Düştükleri Aidiyet Krizinde Haysiyet İmhası Yaşıyor”
Bahçeli’den Orhan Pamuk’a: “Bu Köksüzler Düştükleri Aidiyet Krizinde Haysiyet İmhası Yaşıyor”

Bahçeli’den Orhan Pamuk’a: “Bu Köksüzler Düştükleri Aidiyet Krizinde Haysiyet İmhası Yaşıyor”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Orhan Pamuk’a: “Ayasofya’yı yeniden camiye çevirmek dünyanın geri kalanına artık seküler değiliz demektir” sözlerine ilişkin, “Bu köksüzler, düştükleri aidiyet krizinde hamiyet ve haysiyet imhası yaşıyor.”

11 Temmuz 2020 Cumartesi 16:31A+A-

HAKSÖZ HABER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde düzenlenen partisinin Belediye Başkanları Toplantısı'nın ardında yaptığı açıklamada, Ayasofya ile ilgili açıklamaları nedeniyle Orhan Pamuk’a sert sözler söyledi.

“Bir yazar müsveddesinin, ‘Ayasofya’yı yeniden camiye çevirmek dünyanın geri kalanına artık seküler değiliz demektir’ ifadesi kafasının her zerresi dikenle sarılmış Pamuk soyisimli bir şahsın mesnetsiz sızlanmasıdır.” diyen Devlet Bahçeli, “Bu köksüzler, düştükleri aidiyet krizinde hamiyet ve haysiyet imhası yaşıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

İnanç hakkının insanlık hakkı olduğunu belirten Bahçeli, “Bunun hilafına her söz, her tavır, her eylem boşluktadır, hukuken de ağır kusurludur. Egemen sınırlarımız içinde nerede ibadet edeceğimiz, nereyi ibadete açacağımız sadece bizim tayin ve tespit edeceğimiz bir konudur.” açıklamasını yaptı.

 

HABERE YORUM KAT