1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Bahane: Ayakkabı, sebep: İslam düşmanlığı
Bahane: Ayakkabı, sebep: İslam düşmanlığı

Bahane: Ayakkabı, sebep: İslam düşmanlığı

Kadir Has Üniversitesi'nde bir araya gelen öğrenciler, mescide tahammül edemeyen saygısız akademisyeni ve zihniyetini protesto etti.

25 Aralık 2023 Pazartesi 20:32A+A-

Geçtiğimiz günlerde bir video ile gündeme gelen olayda, Hukuk Fakültesi araştırma görevlisi olan Zeliha Gizem Sayın, mescidin önündeki ayakkabıları bahane ederek Müslüman öğrencilere sözlü saldırıda bulunmuş ve mescide ayakkabı ile girmişti.

Bunun üzerine TÜGVA üniversitenin çağrısı ile aralarında Genç İHH, Özgür-Der,  Yedi Hilal, Genç Hareket'in de olduğu STK'lara mensup üniversite öğrencileri Kadir Has üniversitesi önünde bir araya geldi ve olaya ilişkin hazırlanmış olan bildiri metnini okudular.

Kampüslerde İslam düşmanlığına müsaade edilmeyeceğini belirten grup, mezkûr akademisyen hakkında başlatılan soruşturmanın takipçisi olacaklarını belirtti.

Ayrıca okulun girişindeki Starbucks'ta toplanan laik-sol grubun sataşmalarına karşı Gazze ile dayanışma ve boykot sloganları atan öğrenciler, "Laik Faşizme kampüslerde geçit yok", "Kokuşmuş Zihniyet üniversiteden defol", "İslami Hareket engellenemez" sloganları attı.

Bildiri metninin ardından katılımcı STK'ların temsilcileri  bildiri metnini rektörlüğe teslim edip gereğinin yapılması talebinde bulundu. Metni teslim eden ekip bahse konu mescitte öğle namazını eda ederek eylemi sonlandırdı.

kadirhas-1.jpg

kadirhas-2.jpg

kadirhas-3.jpg

kadirhas-4.jpg

HABERE YORUM KAT

5 Yorum