1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bağcılar’daki ırkçı provokasyonla ilgili İstanbul İl Göç İdaresi Müdürü açıklamalarda bulundu
Bağcılar’daki ırkçı provokasyonla ilgili İstanbul İl Göç İdaresi Müdürü açıklamalarda bulundu

Bağcılar’daki ırkçı provokasyonla ilgili İstanbul İl Göç İdaresi Müdürü açıklamalarda bulundu

İstanbul İl Göç İdaresi Müdürü Bayram Yalınsu, Suriyeli esnafın Bağcılar ilçesinde işyerinin önünde önce saldırıya uğraması ardından oluşturulan algı operasyonları hakkında açıklamalarda bulundu.

19 Nisan 2022 Salı 01:17A+A-

Bağcılar Çınar Mahallesi'nde geçtiğimiz salı günü saat 17.00 sıralarında bir tartışma yaşandı. Esnafı rahatsız eden bir durum oluşurken, ırkçı hezeyanlarla hareket edenlerin olayın iç yüzünü atladığı bir durum yaşandı. Akan trafiğin durmasıyla beraber yoldan aracıyla geçen bir sürücü korna çalarak çevresindekileri rahatsız etti. Çevredekilerin şikayetleri sonrası korna çalmaması istenince aracından palası ile inen saldırgan, etraftaki insanların canına kast etti. Suriyeli esnaf Hamza Hammamı da şahsın saldırısına maruz kalanlardan biriydi.

Olay sonrası ‘dükkanının önüne sandalyesini koyup bağırması’ ve etrafında bulunan polisin onu ‘tutuklamaması gayet normalken’ “Neden tutuklamadığı” soruları sorulunca olay Türkiye gündemine “Suriyelilere polis de bir şey yapamıyor” şeklinde servis edildi.

İstanbul Bağcılar'da dükkanının önüne koyduğu sandalyede oturarak az önce pala ile kendisine saldıranlara bağıran Suriyeli esnaf üzerinden gerçekleştirilen algı operasyonları üzerine İstanbul İl Göç İdaresi Müdürü Bayram Yalınsu A Haber’de katıldığı programda açıklamalarda bulundu.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum