1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Baba Amr Katliamı Beyazıt'ta Protesto Edilecek!
Baba Amr Katliamı Beyazıtta Protesto Edilecek!

Baba Amr Katliamı Beyazıt'ta Protesto Edilecek!

Humus’un Baba Amr bölgesinde sivillere yönelik katliam yarın (2 Mart Cuma) Cuma sonrası Beyazıt’ta protesto edilecek.

01 Mart 2012 Perşembe 07:29A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu, Baba Amr’da yaşanan katliamı protesto etmek için 2 Mart Cuma günü Cuma namazı sonrası Beyazıt Meydanı’nda gösteri düzenleyecek.

Suriye'de Devlet Başkanı Beşar Esad'ın kardeşi Mahir Esad'a bağlı özel kuvvetler, Humus'taki direnişin merkezi Baba Amr çevresinde kapsamlı bir operasyona hazırlanıyor. 26 gündür kuşatma ve bombardıman altındaki ülkenin üçüncü büyük şehri Humus'a giren Mahir Esad'a bağlı zırhlı özel birliklerin, Baba Amr'daki direnişi kırmak için bölge çevresinde yığınak yaptığı belirtiliyor. Humus özellikle de Baba Amr semti haftalardır ordunun yoğun bombardımanıyla karşı karşıya. 

Suriyeli insan hakları eylemcileri, Humus'a saldırıların başladığı 4 Şubat'tan beri yüzlerce kişinin öldüğünü bildiriyor.

ERZURUM

Humus'un Baba Amr semtindeyaşanan katliam Erzurum'da da protesto edilecek. Lalapaşa Camii'nde kılınacak Cuma namazı sonrası başlayacak protesto eyleminde Suriyeli şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılınacak. Etkinliğe Çağrı Derneği, Abdurrahmangazi Vakfı ve Palandöken Vakfı da destek veriyor. 

***

Katlettikleri Hür Ordu Mensuplarının Cesetlerine Saldırdılar

Beşşar Esed'in milisleri katlettikleri Hür Ordu mensuplarının naaşlarına vahşice saldırıp tekmeliyorlar. "Allah Esed'i ve askerlerini korusun!" diye bağıran askerler yerde yatanlara da "Senin Rabbin Esed!" diye sesleniyorlar: (+18)

HABERE YORUM KAT

3 Yorum