1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Baba Amr Katliamı Beyazıt'ta Protesto Edildi!
Baba Amr Katliamı Beyazıtta Protesto Edildi!

Baba Amr Katliamı Beyazıt'ta Protesto Edildi!

Suriye'nin özellikle Baba Amr kentinde yaşanan vahşet Beyazıt Meydanı'nda protesto edildi. Birçok şehit, tutuklu ve mültecinin bulunduğu Suriye’de yaralılar için ilaç bulunamadığı söylendi.

02 Mart 2012 Cuma 15:32A+A-

Baas diktatörlüğüne karşı direnen Suriye halkıyla dayanışmak ve özellikle örnek alınası direnişlerine rağmen Baba Amr halkına destek vermek için bugün Beyazıt Meydanı’nda Cuma namazı sonrasında Şam Gençlik Birliği tarafından organize edilen eyleme Suriyelilerin yanı sıra birçok Türkiyeli Müslüman da katıldı.

Suriye’den konuşmacıların olduğu eylemde Özgür Suriye Ordusu’ndan bir albay ile telefon görüşmesi de yapıldı.

Eylemde “Esed Diktası Yıkılacak, Suriye Halkı Kazanacak!” pankartı açılırken “Baas Despotizmine de, Emperyalist Müdahaleye de Hayır!”, “Allah’ın Yardımıyla Zafer Yakındır!” yazılı dövizler taşındı; ayrıca “Ya Allah Menne Ğayrak Ya Allah”, “Lebbeyk, Lebbeyk, Lebbeyke Ya Allah!” sloganları atıldı ve birçok Arapça ezgi ve marş söylendi.

Hür Suriye Ordusu’nda görevli Albay Feriz Amr ile gerçekleştirilen telefon bağlantısında “Suriye’nin içindeki yetim çocuklar, dul kadınlar, yaralılar, tüm gençler ve tüm direnişçiler adına size teşekkür ediyorum. “ dedi. Ayrıca Suriye halkı adına yaptığı konuşmada “Dünyanın burada yaşanan vahşete sessiz kalıyor. Vicdanınız yok mu, sizin adaletiniz Suriye’ye işlemiyor mu?” şeklinde sitemde bulundu.

Birçok Arapça ezginin kitle ile beraber coşkuyla söylendiği, sık sık tekbirlerin getirildiği eylem Ebu Suhay En Numayri’nin duası sonrasında son buldu.

Haksöz-Haber

020302012_beyazit_suriye_eylemi-(3).jpg

020302012_beyazit_suriye_eylemi-(2).jpg

020302012_beyazit_suriye_eylemi-(4).jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum