1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Baas rejimi ile Türkiye’deki iktidarı bir tutma kifayetsizliği!
Baas rejimi ile Türkiye’deki iktidarı bir tutma kifayetsizliği!

Baas rejimi ile Türkiye’deki iktidarı bir tutma kifayetsizliği!

Demokrat Parti Genel Başkanı ve muhalefetin 6’lı masa ortağı Gültekin Uysal izana aykırı şu cümleleri Medyascope yayında bir araya getirdi: “Sınırlı imkânlarla yapacağımız, belki de son seçimdir, aksi halde Türkiye’de bir Baas rejimi olur”

12 Mayıs 2022 Perşembe 16:47A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’deki muhalefet partilerinin sorunlara rasyonel bir çerçeveden baktığını iddia eden, muhalefet partilerinden CHP ve İYİ Parti’nin ırkçı söylemlerini görmezden gelen Demokrat Parti Genel Başkanı ve 6’lı masa ortağı Gültekin Uysal Medyascope’a şunları söyledi: “Elimizde kalmış sınırlı imkânlarla yapacağımız, belki de Türkiye’nin yapacağı son seçimdir. Aksi durumu düşünmek istemem, Türkiye’de bir Baas rejimi olur. Bir siyasi partiyle rekabet etmiyoruz. O siyasi partinin, kolluktan tutun bütün unsurlarıyla bütçesi siyasi parti için seferber edilmiş.”

Hafız Esed ile oğlu Beşar Esed tarafından yıllarca ezilmiş, işkencelere maruz bırakılmış, cezaevlerinde hapsedilmiş, demokratik hakları yok sayılmış Suriyelilerin, Baas rejiminden çektiklerini görmezden gelen, Türkiye'de elitist ve Kemalist iktidarın çektirdiği zulümleri, yasakları, ayrıştırıcı ve yok sayıcı ifadeleri eleştirmeyen, üstelik o ideolojilerin mimarı ve takipçisi olan CHP ile iş tutan Gültekin Uysal, seçilmiş AK Parti iktidarını, Baas rejimine benzetirken siyasi arenaya ve topluma olan bakış açısını da ortaya koymuş oldu.

Gültekin Uysal, “İktidar üç aylık zindan mazileriyle 20 yıldır mağduriyet üretiyor. Uzun dönemli iktidarları değiştirmek, dönüştürmek demokratik yollarla çok zor.” diyerek AK Parti’nin iktidarı bırakmayacağını iddia etti.

Uysal ayrıca, Suriyelileri Suriye entegre etmek istediklerini, Şam rejimi ile görüşülmesi gerektiğini belirttiği konuşmasında: “Sayın Erdoğan, Suriyeli meselesine bir aparat olarak bakıyor. Ancak bu halının altına süpürülmüş mesele Türkiye’nin gündeminde. Suriyeliler meselesinin özü Sayın Erdoğan’ın ve AK Parti’nin 10 yıldır yanlış üstü yanlış Suriye politikasıdır. Komşu bir ülkede rejim değiştirmek için attığınız adımların maliyetlerden birisidir.  Bugün geldiğimiz noktada Suriyeli meselesini kaynağından çözmek durumundayız. AK Partili ve Sayın Erdoğan’lı bir Türkiye’nin Suriye meselesinde bir çözüm üretme şansı yok. Sayın Erdoğan, Esed rejimi ile meseleyi kangrene ve bir kan davasına dönüştürdü. Demokrat Parti olarak amacımız Suriyelileri Türkiye’ye entegre etmek değil, Suriyelileri tekrar Suriye’ye entegre etmektir… AK Parti’nin yanlış Suriye politikası ile iki büyük kırılma yaşandı… Türkiye doğrudan Şam ile görüşerek bölgenin huzur ve istikrara kavuşması için çalışmalıdır.” dedi.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum