1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Baas Diktatörlüğü Bartın'da Protesto Edildi
Baas Diktatörlüğü Bartında Protesto Edildi

Baas Diktatörlüğü Bartın'da Protesto Edildi

Bartın Arap Camii önünde öğle namazından sonra toplanan Müslümanlar Suriye halkına yapılan zulüm işkence ve katliamları lanetlerken direnişi desteklerini ilan ettiler.

05 Şubat 2012 Pazar 15:35A+A-

Arap Camii önünde öğle namazından sonra Bilgi-Der, İHH Bartın Temsilciliği, AGD Bartın Şb. ve Gül-Der öncülüğünde toplanan Müslümanlar Suriye halkına yapılan zulüm işkence ve katliamları lanetlerken direnişi desteklerini ilan ettiler. 

Mücahit Mekeç’in okuduğu basın bildirisi, katılımcı kitle tarafından sloganlarla desteklendi.

Yaklaşık 70 kişinin katıldığı protesto gösterisinde “Uyan! Diren! Özgürleş!, “Zalimler için Yaşasın Cehennem!”, “Suriye Halkı Yalnız Değildir!”, “Suriye Halkının Yanındayız!”, “Katil Esad Suriye’den Defol!” sloganları atıldı. “Katliam Zulüm Fesat Kahrol Beşşar Esad!”, “Yeter! Suriye Halkı Ölmesin!”, “Yeter! Katil Esad Defol!”, “Suriye Halkı Yalnız Değildir!”, “Halep Orada Dünya Nerede?”, “Zalimler İçin Yaşasın Cehennem!”,  “Hangi Suçtan Öldürüldüler?”, “Katil Esad Sonun Mübarek Olsun!” dövizleri taşındı.

Protesto gösterisi Şuayb Mekeç’in okuduğu duadan sonra duyarlılığın sürdürülmesi çağrısıyla sona erdi. Basın açıklamasın ın tam metni aşağıdadır...

HAKSÖZ-HABER

bartin-20120205-1.jpg

bartin-20120205-2.jpg

bartin-20120205-3.jpg

bartin-20120205-4.jpg

bartin-20120205-5.jpg

bartin-20120205-7.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Bizler burada mazlum Suriyeli kardeşlerimizin acılarını paylaşmak ve onları suçsuz yere katleden zalim Esad rejimini lanetlemek için toplandık. 45 yıldır Suriye’de zorbalıkla zulümle iktidarını ayakta tutmaya çalışan zalim Esad rejimi  son günlerde katliam ve yok etme icraatlarına hız verdi. İki gün önce cuma gecesi  Humus ve çevresinde 400 kardeşimizi ağır silahlarla şehit ettiler.  Onların bu katliamı halen sürmektedir.

Bizler insanız, müslümanız. Bizler bu zulme sessiz kalamayız. Zulüm ile abad olunmaz. Bir gün zalimler yıkılıp gideceklerdir. Ne yazık ki bu zulüm ve katliamlar karşısında tüm dünya ve İslam alemi sükuta gark olmuş durumda.

Bugün hayatları pahasına direnen kardeşlerimizi  ‘’emperyalistlerin oyununa ‘’ gelmekle itham edenler yapılan katliamı görmezden gelmekteler.  Bazı siyasi mülahazalarla kardeşlerimizin maruz kaldığı bu katliam meşrulaştırılamaz. Zulüm her zaman suçtur ve Esad insanlık suçu işlemektedir. Suriye halkı yıllardır baskı ve zulüm ortamında inim inim inliyor. Özgürlük talepleri bu kardeşlerimizin hapishanelerde çürütülmeleri ve şimdilerde topluca imha edilmeleriyle yok edilmeye çalışılıyor.

Bu zalimler bundan 30 sene önce Hama’daki kardeşlerimizi de dünyanın gözünün içine baka baka yok ettiler. Onların evlerini yuvalarını yıktılar. En ağır silahlarla o insanları toplu kıyımlarla yok ettiler. Bugün de yapılmaya çalışılan budur.

Bizler bundan 80 sene önce aynı topraklar aynı vatan aynı halklar olduğumuz bu kardeşlerimizi unutmadık unutmayacağız. Bizim için Halep’in Hatay’dan, Şam’ın Ankara’dan, Musul’un İstanbul’dan farkı yok. 

Bizler bu kardeşlerimizin uğradıkları zulmü  defetmekte kararlı olduklarını görüyoruz. Dünya halklarına düşen, onların bu kararlılığını desteklemek olmalıdır.

Unutmayalım:  Zalimlerin bir hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı vardır. Allah’ın hesabı daha çetindir. Rabbimiz şöyle buyuruyor: ’’Size ne oluyor da Allah yolunda ‘Ey rabbimiz bizi halkı zalim olan şu beldeden kurtar  rahmetinle bize sahip çıkacak bir koruyucu ve destek olacak bir yardımcı gönder ‘ diye yalvaran güçsüz erkekler,kadınlar ve çocuklar için mücadele etmiyor ve savaşmıyorsunuz.’’

‘’kim bir mü’mini  haksız yere öldürürse onun cezası cehennemde süresiz kalmaktır.O kimse Allah’ın azabına ve lanetine uğrayacaktır’’

Biliyoruz ki müslüman zulme sessiz ve seyirci kalmayan kimsedir. Bugün bu katliamlar karşısında  üzülerek ifade edelim ki elimizden sadece zulmü Rabbimize şikayet etmek geliyor. Ve yalvarıyoruz ‘’Ey Rabbimiz sen bu zalimleri mazlum halkların başından def eyle.. Suriyeli kardeşlerimizi Esad zaliminden ve onun müstekbir avanesinden kurtar..’’

Kardeşler, gün mazlum Suriye halkının yanında olma günüdür. Bu gün Suriye halkının yanında olmayanlar, tarihin önünde Amerika  ile Rusya ile Fransa ile İsrail ile Esad ile Arap Birliğiyle Birleşmiş Milletler ile beraber anılacaklardır.

Ama bizler Amerikayı da Rusyayı da İsraili de Esadı da, Esadın katliamlarına destek veren, sessiz kalan, zalime meyleden herkesi tüm düşünceleri reddediyor ve kınıyoruz.

Allah oradaki mazlum kardeşlerimize yardım etsin.

Bilgi-Der, İHH Bartın Temsilciliği, AGD Bartın Şb, Gül-Der

 

Okunan Dua

Rabbimize hamd, Rasulüne ve tüm mü’minlere salatu selam olsun.

Ya Rabbi! Unutur ya da yanılırsak bizi sorguya çekme. Bizden öncekilere yüklediğin gibi bize ağır yük yükleme.

Rabbimiz! Gücümüzün yetmediği yükü bize taşıtma. Günahlarımızı affet. Bizi bağışla. Bize merhamet et. Sen bizim mevlamızsın. Kafirler topluluğuna ve zalimlere karşı bize ve tüm mü’minlere yardım et.

Ya Rab!

Sen bizlere pişman olacağımız şeyleri yaptırma. Yüzlerin mahcup, insanların birbirinden kaçtıkları o dehşetli din gününde sen bizleri utandırma. Başlarımızı öne eğdirme. Bizleri sorumluluklarını yerine getiren Salihlerle, müttakilerle haşreyle.

Ya Rabbi!

Yeryüzünde zulme uğrayan, sahipsiz bırakılan mazlumlara yardım eyle. Onlardan zulmü, acıyı, sıkıntıyı uzak eyle. Hepimizi, birbirlerinin yardımlarına koşanlardan eyle. Senin yolunda birbirlerine kenetlenenlerden eyle.

Allah’ım!

Bizleri, tüm müminleri savaşlarla, musibetlerle, canlardan mallardan eksiltmeyle, fesatla, fücurla imtihan etme. Şayet böyle bir şeyle karşılaşırsak sen bizlere direnme gücü ver.

Ey yüceler yücesi Rabbimiz!

Bugünlerde imtihanların en zorunu yaşayan, hayatta kalma mücadelesi veren, zulme uğrayan, yok edilen, dünyanın gözü önünde her gün katledilen Suriyeli kardeşlerimize direnme gücü ver. Onları fasit, facir, zalim, katil Esad rejiminin elinden kurtar. Sen onların başındaki bu belayı def eyle. Sen bu katillerden mazlumların intikamını al. Sen hepimize kardeşlerine, değerlerine sahip çıkan bir bilinç, bir duyarlılık nasip eyle. Bizleri birbirleriyle kenetlenen, birbirlerinin dertlerini, acılarını gidermeye çalışan kullarından eyle.

Rabbimiz!

Gafursun, Tevvabsın, mazlumların Rabbisin. Her şey senin elindedir. Sen yüceltilmeye en layık Sübhan ve Tebarek olansın

Dualarımızı kabul eyle.

Ve selamun alel murselin.

HABERE YORUM KAT

7 Yorum