1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Baas çetesi Türkiye’de gazetecileri tehdit ediyor!
Baas çetesi Türkiye’de gazetecileri tehdit ediyor!

Baas çetesi Türkiye’de gazetecileri tehdit ediyor!

Esed katilinin Türkiye lobisi gazeteciler üzerinden baskı kurmaya çalışıyor!

06 Ekim 2022 Perşembe 13:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Esed rejimi Suriye halkını katletmeye başladıktan sonra Suriyeliler gruplar halinde ülkeyi terk etmek zorunda kaldılar. Yaşadıkları onca zulüm yetmezmiş gibi bu sefer de mülteci olarak gittikleri ülkelerde hedef gösteriliyorlar!

Esed’e bağlı olan bazı lobiler örgütlü bir şekilde rejimin işlediği cürümleri gün yüzüne çıkartan gazetecileri susturmaya çalışıyorlar. Türkiye’deki bir takım gruplarla ve siyasilerle de ilişkisi olan bu lobiler rejim karşıtlarını susturmak için açıkça tehdit ediyorlar.

Bu tehditler ise çoğu zaman susturmayı başaramadıkları insanların ailelerini hedef göstererek gerçekleştiriliyor. Türkiye’de bir Suriyeli gazeteci direniş göstermeye devam ederse Suriye'deki akrabalarına rejim istihbaratı tarafından göz dağı veriliyor hatta saldırılar dahi düzenlenebiliyor!

Suriye'de hayatını kaybeden TSK mensuplarına hakaretler yağdıran Muhammed Hawaydi gibi isimler mülteci düşmanı İlay Aksoy ile diyalog halinde olduklarını açık açık gösteriyorlar. Hawaydi'nin Baas çetesinin önde gelen isimlerinden olduğunu ise bilmeyen yok! Mülteci düşmanı ırkçılar ile bağımsız gazetecileri tehdit eden Esed lobisi kol kola!

whatsapp-image-2022-10-05-at-15-52-38.jpeg

whatsapp-image-2022-10-05-at-15-52-36.jpeg

Esed lobisinin en aktif isimlerinden birisi de şüphesiz Deniz Büstani. Sessiz İstila filminin yapımcısı Hande Karacusu'nun "çok sevdiğimiz bir insandır" dediği Büstani gazetecileri ve aileleri hedef alarak rejim aleyhine söz söylenmesini engellemeye çalışan isimler arasında. Aynı şekilde Lilian Maaruf da Denis Büstani ve İlay Aksoy ile yakın ilişki içerisinde aynı şebekenin öncüleri arasında!  Türkiye'deki mülteci karşıtı ırkçılarla Esed'in gönüllü adamlarının ilişkisini deşifre eden gazeteciler korku ve terör ile bastırılmak isteniyor özetle!

whatsapp-image-2022-10-05-at-15-52-38-1.jpegwhatsapp-image-2022-10-05-at-15-52-03.jpeg

(Lilian Maaruf bir gazeteciyi "bu sözlerini unutmayacağız" diyerek üstü kapalı tehdit ediyor...)

Esed’in zulmü sadece Suriye ile sınırlı değil anlaşılan. Suriye halkının asil mücadelesi bir diktatörün yerle bir edilmesinden ibaret olarak görülemez. Esed 21. yy da sistematik kötülüğün sembol ismi haline gelmiştir! İşin özünde şunu görmek gerekiyor: Ya Esed ya da insanlık kazanacak!


 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum