1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Ümit Özdağların kılavuzu Deniz Büstani kim?
Ümit Özdağların kılavuzu Deniz Büstani kim?

Ümit Özdağların kılavuzu Deniz Büstani kim?

Ümit Özdağ’dan Hande Karacasu'ya, Sinan Oğan'dan İlay Aksoy'a tüm mülteci düşmanlarının bilgi kaynağı olan Deniz Büstani aslında kimdir?

13 Ağustos 2022 Cumartesi 17:03A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye'deki mülteci düşmanı çevrenin sürekli olarak ilişkide olduğu ve bilgi aldığı Deniz Büstani'nin aslında kim olduğuna dair soru işaretleri kamuoyunun dikkatini çekiyor.

Ümit Özdağ tarafından fonlanan Sessiz İstila filminin yapımcısı Hande Karacusu bir Twitter yayınında Büstani ve onunla ilişki içinde olan insanlar hakkında şu ifadeleri kullanmıştı: "Biraz önce Deniz Büstani'yi dinledim, Deniz bey bizim çok sevdiğimiz, çok saygı duyduğumuz bir arkadaşımızdır. Zaman zaman kendisinden uluslararası hukuk ve Suriye'deki durum hakkında bilgi alırız, bilgi alışverişinde bulunuruz. Zaten sığınmacılar konusuyla ilgilenen insanlar genelde birbirini tanır. İlay (Aksoy) hanım vardır, Gülcan (Havva Eraslan) hanım vardır Deniz (Büstani) bey vardır, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ vardır, Sinan Oğan vardır. Bu insanlar birbirlerini tanır, birbirleriyle bilgi alışverişinde bulunur."

Deniz Büstani'nin aynı zamanda İlay Aksoy, Gülcan Havva Eraslan ile birlikte sürekli Esed propagandası yapan “S Kuşağı Platformu” adlı oluşumun da kurucuları arasında yer aldığı biliniyor. Ayrıca İlay Aksoy ile Büstani birçok programda birlikte konuşmacı olarak bulundular.

Deniz Büstani'nin kayınpederi Halaf Muftah,  Baas Partisinde üst düzey yönetici ve Esed rejiminde Uluslararası Medya Yöneticiliği ve İletişim Bakan Yardımcılığı gibi önemli pozisyonlarda bulunuyor.

Rejim televizyonunda sürekli propaganda konuşmaları yapan Halaf Muftah, Türkiye'nin Osmanlı gibi işgalci politikalar izlediğini söylerken ayrıca "Türkleri lanetlemeyi unutuyoruz!" gibi ifadeler kullanmakta da geri durmuyor. Muftah ayrıca Türkiye ile işbirliği yapanları da tehdit etmesiyle biliniyor.

Deniz Büstani ise kayınpederi ile ilgili eleştirilere yönelik olarak bu demeçlerin 2013 yılına ait olduğunu iddia ederken, Muftah'ın 2010 yılının öncesinde "Suriye-Türkiye Dostluk Grubu"nda olduğunu da öne sürerek savunmaya çalışıyor.

Türk ırkçılarına bilgi akışı sağlayan ve onlarla işbirliği içinde olan Büstani'nin Türkiye aleyhinde ifadeler kullanan başka insanlarla da ciddi yakınlıkları bulunuyor.

Örnek vermek gerekirse, Muftah'ın bir akrabası olan Muhammed Hawaidi adlı şahsın "AK Parti terör örgütüdür" yazdığı bir paylaşıma Büstani "kardeşim" diyerek cevap veriyor. Hawaidi'nin "Süleyman Şah Fırat’ta geberdi!", "Türkiye'ye işgalci demeyen haindir, ajandır!", (Türkiye askerlerini kast ederek) "Türk leşler" gibi ifadeleri bulunuyor.

Türk olduğunu beyan eden ve Suriyelileri Türkiye iç siyasetine karışmaktan men eden Büstani, Doğu Guta katliamının ardından Guta’ya giderek ve boynunda rejim bayrağıyla verdiği bir pozu paylaşarak "Doğu Guta terörden temizlendi" ifadesini kullanmıştı.

1982 yılındaki Hama Katliamı için de Baas rejiminin aslında "mezhepçi (Sünni) bir ayaklanmayı" bastırdığını öne süren Büstani, zalim yönetim yerine mağdurları suçlu ilan ediyor.

Lilian Maarouf gibi Türkiyeliler hakkında ırkçı ve hatta Nazi yakıştırması yapan gazetecilerle bile işbirliği içerisinde olan Deniz Büstani ne ilginçtir ki, Ümit Özdağ'dan İlay Aksoy'a, Sinan Oğan'dan Hande Karacasu gibi her türlü "Türk ırkçısına" bilgi sağlıyor.

Zafer Partili Özdağ ve Demokrat Partili Aksoy ile birlikte olup, aynı anda işbirliği içerisine girip bilgi akışı sağlayan Deniz Büstani öte yandan CHP üyesi ve Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte çok sayıda fotoğrafı bulunuyor. Tabi bundan önce ise Vatan Partisi’nde yer alıyordu. Türkiye’de Suriyeli muhacirlere yönelik karşı kampanyanın fitilini ateşleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP üyesi Esed’in etki ajanı Deniz Büstani ile Ortadoğu uzmanı sıfatıyla görüşmeler gerçekleştiriyor. Bu arada CHP 2019 yılında Muftah'ı Suriye konulu bir konferansa davet ediyor fakat Türkiye vizesini reddediyor.

Povokatif eylemlerin odağı olan Zafer Partili üst düzey isimlerin ise Büstani'nin programlarına yoğunlukla katıldığı ve kendisine "hocam" olarak hitap ettiği de biliniyor. Türkiye'nin güya "ulusal çıkarları" adına mülteci düşmanlığı yaparken Türkiye aleyhinde çalışan insanlarla içli dışlı olan Büstani'den bilgi alan ırkçı isimlerin, özellikle de Özdağ'ın, Büstani hakkında sorulan sorulara cevap vermediği de iddia ediliyor.

bustani-1.jpeg

Büstani Doğu Guta Katliamının ardından bölgede boynunda rejim bayrağı ile birlikte poz veriyor ve bölgenin "teröristlerden" temizlendiği ifade ediyor.

 

bustani-4.jpeg

Büstani, AK Parti terör örgütüdür diyen Hawaidi'ye verdiği cevap, altta Hawaidi'nin başka paylaşımları da yer alıyor.

bustani-2-001.jpeg

bustani-3-001.jpeg

bustani-6.jpeg

CHP üyesi olan Büstani'nin Kemal Kılıçdaroğlu ile verdiği çokça fotoğraf bulunuyor.

bustani-7.jpeg

bustani-8.jpeg

bustani-9.jpeg

Büstani'nin İlay Aksoy ile birlikte konuşmacı olduğu çokça program var. Bunlardan birinde Türkiyelileri Nazi olmakla suçlayan Lilian Maarouf da yer alıyor.

bustani-11.jpeg

bustani-10.jpeg

Büstani'nin Aksoy ile samimiyetini gösteren bir fotoğraf karesi.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum