1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Azgın azınlık" bu sefer Üsküdar'da sahneye çıktı!
"Azgın azınlık" bu sefer Üsküdar'da sahneye çıktı!

"Azgın azınlık" bu sefer Üsküdar'da sahneye çıktı!

İstanbul Üsküdar’da, bir erkek ve kızın uygunsuz bir şekilde davranmaları sonrası çalışanlar, “Bu kadar yakın duramazsınız” hatırlatmasında bulunarak uyarıda bulundu. İşletme ve personel dün azgın azınlık olan bir kadın grubu tarafından protesto edildi.

19 Mart 2022 Cumartesi 12:46A+A-

HAKSÖZ HABER

Kadın erkek ilişkilerinde yaşanan kırılmaların sokağa yansıdığı görülürken, mahremiyetin ihlal edildiği ve teşhirciliğe varan "sevgi gösterileri"ne karşı uyarıda bulunan, mahremiyeti hatırlatanların varlığı, kimi seküler kesimlere rahatsızlık vermeye devam ediyor. 

Mahremiyeti hatırlattığı için sosyal medyada hedef tahtasına konan Üsküdar Çimen Kafe bir grup kadın tarafından ahlaksızlığı savunmak adına protesto edildi. Buna karşın sosyal medyada kafenin işletmesine destek mesajlarının daha fazla olduğu görüldü. Birçok sosyal medya kullanıcısı "Bundan sonra yerimiz çimen kafe" diyerek işletmeye sahip çıkan yorumlar ve paylaşımlarda bulundu. 

Protesto için kafeye giden kadın grubu, dışarı davet ettikleri ve konuşmak istediklerini iddia ettikleri çalışanların dışarı çıkmamaları üzerine tahkir edici cümleler ile işletme ve çalışanlarını protesto ettiklerini ifade ettiler.

Kadın grubunun lideri, kendilerini dinlemeye davet ettikleri işletme sahibini dışarı çağırdı. İşletme sahibi 'Sizi dinliyorum, buyrun konuşun' dedi. Protestocu grubun lideri olan kadın bu defa dışarı çıktığında işletme önünde, "Ayağına gelmiş kadınları dinlemeyi reddeden bu kafeyi protesto ediyoruz" diyerek kendilerince çok önemli bir misyon gerçekleştirdiklerini ifade etti.

 

 

Üsküdar Çimen Kafe'de geçtiğimiz günlerde aile ortamının, ahlakın, sosyal sınırların ve mahremiyetin aşıldığı bir olay yaşanmıştı. İşletme çalışanları güzeli ve doğruyu hatırlattıkları müşterileri tarafından kayda alınan video ile tahkir edilmiş, kişisel hayata müdahil oldukları iddia edilerek haklarında karalama kampanyasına girişilmişti.

İşletme mensuplarına karşı nefret dalgası yükseltilirken, sözde kadın hakları savunucuları ve ifade özgürlüğü çığırtkanları protesto eylemi düzenledi. 

Yan yana oturarak birbirlerinin ve işletmedeki diğer insanların mahremiyet alanlarını ihlal eden iki genç, işletme çalışanları tarafından ikaz edildi. Erkek olan gencin aldığı kamera kaydında işletme çalışanının kendisini "aşırı sevgi göstermekten" dolayı uyardığı görülen genç, pişkinlik ve aymazlık içerisinde haklı olduğunu, serbest bir birey olarak istediğini yapabileceğini ve kimsenin bundan rahatsızlık duyamayacağını' iddia etti.

Türkiye'de Müslümanların yaşam alanlarında mahremiyete dikkat etmelerine, başkalarına da bu mahremiyet ve sınırları hatırlattıkları için hedef olmaları, "ifade özgürlüğü" kapsamında değerlendirilerek büyük bir ikiyüzlülük örneği sergileniyor. 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

9 Yorum