1. HABERLER

  2. HABER

  3. Aylan ve Galip Kardeşlerin Yürek Yakan Kısacık Öyküsü
Aylan ve Galip Kardeşlerin Yürek Yakan Kısacık Öyküsü

Aylan ve Galip Kardeşlerin Yürek Yakan Kısacık Öyküsü

Dün Bodrum’da 12 kişinin hayatını kaybettiği facianın görüntüleri yürekleri dağlamıştı. Ölümüyle insanlığı sarsan minik Aylan'ın, ailesiyle birlikte Kobani’den IŞİD saldırıları nedeniyle kaçtığı öğrenildi.

03 Eylül 2015 Perşembe 16:07A+A-

Türkiye ve dünyayı gözyaşlarına boğan 3 yaşındaki Aylan'ın kıyıya vuran cansız bedeninin ardından Aylan'ın kendisinden bir yaş büyük ağabeyi Galip'in cansız bedeni de kısa bir süre sonra bulunmuştu.

Minik Aylan ve ailesi, Suriye'deki katliam  nedeniyle ikamet ettikleri Kobani'den kaçarak Avrupa'ya sığınmak için yola çıkmıştı.

Bugün Aylan ve Galip kardeşlerin hayattayken çekildiği öne sürülen bir fotoğraf da sosyal medyada hızla yayılmaya başladı.

Bugün birçok gazeteci ve Twitter kullanıcısı Aylan ve Galip kardeşlerin bu fotoğrafını takipçileriyle paylaştı.

aylan-galip.jpg

Aylan 3 yaşında (Solda) ve 5 yaşındaki kardeşi Galip (Sağda) (Twitter/@Majstar7)

 

aylan-galip-2.jpg

Aylan 3 yaşında (Solda) ve 5 yaşındaki kardeşi Galip (Sağda) (Twitter/@3z0ooz)

 

aylan.jpg

Aylan

Independent'ın kaynak göstererek kullandığı Aylan ile Galip kardeşlerin eski fotoğrafları sosyal medyada birçok gazeteci tarafından da paylaşıldı. 

Suriyeli aktivist Abdulaziz Alhamza yine resmi Twitter hesabından, Aylan ve Galip Alkordi’nin annelerinin iyi olduğunu, kaldığı Atina’dan Mytilene adasına geri döndüğünü ifade etti. Ayrıca Anne’nin 3. çocuğunun iyi olduğunu aktardı.

HABERE YORUM KAT