1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Ayhan Bilgen’in öncülüğündeki ‘Sessizlerin Sesi Hareketi’ parti oluyor
Ayhan Bilgen’in öncülüğündeki ‘Sessizlerin Sesi Hareketi’ parti oluyor

Ayhan Bilgen’in öncülüğündeki ‘Sessizlerin Sesi Hareketi’ parti oluyor

HDP'den istifa eden Ayhan Bilgen’in öncülüğündeki ‘Sessizlerin Sesi Hareketi’ partileşiyor. İttifak arayışı olmadığı ve tabela partisi olarak yola çıkılmadığı belirtilen hareketin ismi önümüzdeki haftalarda netlik kazanacak.

19 Mart 2022 Cumartesi 15:56A+A-

HDP’den istifa eden Ayhan Bilgen'in öncülüğünde başlayan siyasi parti kurma çalışmalarının son aşamaya gelindiği aktarıldı.

Ankara’da bir otelde çalışmalarına ilişkin deklarasyon açıklayan ‘Sessizlerin Sesi Hareketi’nin İçişleri Bakanlığı’na mart ayı sonunda parti kuruluş belgelerini teslim etmesi planlanıyor. “Şöhretler hareketi olmayacağız”, “Bu ülkeyi yönetmeye talibiz”, “2023’te ülke yönetiminde öyle ya da böyle olacağız”, "Tabela partisi hevesiyle yola çıkmadık" ifadeleriyle duyuruldu.

Topluma borçlarının olduğunu belirten Bilgen, “Toplumdan alacaklıymış gibi, kitleleri çantada keklik olarak gören, oy deposu olarak gören anlayışlarla yola çıkmayacağız. Dolayısıyla da bir şöhretler hareketi değil bir yurttaş hareketi, bir isimsizler hareketi oluşturacağız. Sessiz çoğunluğun siyasete katılmasını değerli görüyoruz. Tolumun siyasette nesne olarak görüldüğü anlayışı baştan reddediyoruz. Toplumu siyasette özne kılmak istiyoruz. Katılımcı ve şeffaf bir demokrasinin ancak doğrudan yurttaşların katılımıyla oluşacağını düşünüyoruz. Bu konuda bu masanın bu tarafında bulunan arkadaşlarımız risk alan, bedel ödemeye hazır olan, bir şey olmak için değil Türkiye için bir şey yapmak için orta çıkan arkadaşlarımızdır” diye konuştu.

Ayhan Bilgen, partinin isminin bir iki hafta daha tartışılarak değerlendirileceğini, belki de ‘Sessizlerin Sesi Hareketi’ olarak partileşebileceklerini belirtti. Kimi iddialara göre ise partinin ismine ilişkin ağır basan önerinin ‘SES’ olacağı belirtildi. 

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum