1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Aydınlık ve Karar'ı buluşturan Tek Parti Şefliği kutsaması 
Aydınlık ve Karar'ı buluşturan Tek Parti Şefliği kutsaması 

Aydınlık ve Karar'ı buluşturan Tek Parti Şefliği kutsaması 

Hüda Par Sözcüsü Serkan Ramanlı’nın tek parti rejimi döneminin ayrımcı politikalarına yönelik eleştirileri Aydınlık ve Karar tarafından hedef gösterildi.

30 Ocak 2024 Salı 15:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’nin tabuları farklı cenahlardan kimseleri bir araya getirme konusunda çok işe yarıyor. Muhafazakar liberal çizgideki Karar ile Avrasyacı-Kemalist Aydınlık’ın ürettikleri bir içerik bu bağlamda incelenmeye değer…

Türkiye’nin şüphesiz en büyük tabusu Kemalizm’dir. Bu noktada Aydınlık’ın “hassasiyeti” anlaşılabilirken Karar ise Hüda Par Sözcüsü Serkan Raman hakkındaki haberiyle tutarsızlığın dibini bulmuş durumda.

Diyarbakır’daki “Anadilimi Seçiyorum" başlıklı panele katılan Serkan Ramanlı, tek parti döneminde Kürtçe yasağını eleştirirken rejimin İslam düşmanlığını da benzer bir kategoride ele alıyor.

"Gerek Türk gerek Kürt gerek Laz gerek Zaza kendi dili ve rengiyle varlığını ne kadar korursa bu ülke o kadar zengin olur. Dil, ayrılık veya düşmanlık sebebi değildir. Bundan 100 yıl önce darbe yapanların, insanları kendilerinden uzaklaştırıp devlete düşman ettirdiği halklardan biri Kürtler idi ve bu Kürtler de Müslümandı. Bu uygulama yıllarca devam etti.

Ne yazık ki bazı yerlerde de bunu başardılar. Bizlere hem Müslüman olmamız hem de Kürt olmamız dolayısıyla her iki yönden düşmanlık ettiler. Elhamdülillah âlimlerimiz ve büyüklerimizin çabalarıyla tümden başarıya ulaşmadı. İslam'ı bizden alamadılar ama dilimiz, gün geçtikçe eriyip kayboluyor."

Ramanlı’nın oldukça önemli noktalara değinen bu sözlerini tartışmak varken “Cumhuriyet düşmanlığı” parantezine alıp mahkum etmeye çalışan Aydınlık ve Karar, “tek partiyi kutsama” yarışında bir araya gelmişler…

“Özgürlükçü” çizgisiyle tanınan Karar’ın basit bir eleştiriyi dahi kabul edemeyerek rejim savunuculuğuna girişmesi ciddi bir tutarsızlık olarak önümüzde dururken Aydınlık ise “tutarlı” bir şekilde bildiği yolu yürüyor… Liberal veya Kemalist fark etmeksizin Türkiye’yi Kemalizm çukurunda tutmak isteyenler korkuyla hareket ederek hiçbir şey konuşulmasın istiyorlar. Halbuki korkunun ecele faydası yok!

HABERE YORUM KAT

7 Yorum