1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Aydınlık, Türkiye ile Esed Rejimi ve Rusya’yı Aynı Cephede Buluşturma Hülyasında
Aydınlık, Türkiye ile Esed Rejimi ve Rusya’yı Aynı Cephede Buluşturma Hülyasında

Aydınlık, Türkiye ile Esed Rejimi ve Rusya’yı Aynı Cephede Buluşturma Hülyasında

Perinçek tayfası, Türkiye ordusundan Suriye’de teröre karşı işbirliği adı altında katil Esed rejimine hizmet bekliyor!

07 Haziran 2020 Pazar 16:33A+A-

HAKSÖZ-HABER

Libya’da hesaplarının bozulması ile birlikte kızgınlığını gizleyemeyen Rusya Türkiye’yi Suriye’de sıkıştırma çabasını artırmış görünüyor. Rusya adına konuşan temsilcilerin son günlerde Türkiye’nin İdlib bölgesinde ‘terör örgütleri’ne karşı daha aktif olması gerektiği ve benzeri söylemleri daha sık tekrarlamaları boşuna değil. 

Hiç de şaşırtıcı olmayan bir biçimde Rusya ile birlikte içerideki Putin ve Rus muhiplerinin de harekete geçtiği görülmekte. Avrasyacılık diye adlandırılan, sözde bölgesel işbirliği görünümlü otoriter-despotik cephe fikrinin Türkiye’de önde gelen savunucularından olan Perinçek takımı da bu çerçevede rolünü yerine getirmekte. 

Düne kadar en azılı düşmanları arasında yer almasına rağmen son dönemde iktidara yakınlık taktiği izleyerek etkili olmaya çalıştığı görülen bu kirli ve oportünist ekip istikrarlı bir tarzda sürdürdükleri Esedçi ve Rusçu propagandayı şimdilerde HTŞ ve Türkistan İslam Partisi karşıtlığı üzerinden yeniden gündemleştirme çabası içinde.

Bugün de gazetelerinin manşetine taşıdıkları bir haber-yorumda Türkiye’nin M4 Karayoluna müdahale etmesi gerektiğini dillendirmişler. Türkiye’ye Suriye ordusu adını verdikleri Esed’in katilleriyle birlikte hareket etmenin önerildiği bu absürt değerlendirmeyi kaleme alan zihniyet herhalde Türkiye’nin daha birkaç ay önce bu katil sürüsü ile kıyasıya bir savaş yürüttüğünün unutulduğunu sanıyor olmalı. 

Olabilir, kendileri de unutmuş ve bu yüzden böyle hülyalara dalıyor olabilirler ama hatırlatmakta yarar var. Türkiye bölgede onların arzu ettiği gibi mücahitlere karşı değil, rejim ve patronu Rusya ve İran’ın olası bir saldırı ve işgal girişimine karşı konumlanmakta.Bölgeye sevk edilen uçaksavarlar da işgalci ve katillerin yeniden başlatmaya hazırlandıkları katliamlara karşı bir önlem olarak bölgeye sevk edilmekte.

HABERE YORUM KAT