1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Aydın’da ABD ve İsrail’e Kudüs Protestosu!
Aydın’da ABD ve İsrail’e Kudüs Protestosu!

Aydın’da ABD ve İsrail’e Kudüs Protestosu!

Aydın’da bir grup sivil toplum kuruluşu ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasına tepki göstererek ABD ve İsrail’i protesto etti.

15 Mayıs 2018 Salı 13:44A+A-

Aydın’da kent meydanında gerçekleştirilen ve Anadolu Öğrenci Birliği, İHH İnsani Yardım Vakfı, İyilikder, Aydın Uluslararası Öğrenci Derneği ve Ensar Vakfı’nın katılım sağladığı basın açıklamasında ABD ve İsrail protesto edildi.

Basın açıklamasında ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasına tepki gösterilirken İsrail’in Filistin’de uyguladığı katliamlar lanetlendi.

Basın açıklamasında “Bugün burada ve tüm Türkiye’de Kudüs dostlarıyla birlikte ABD’nin ve İsrail'in bu hukuksuz kararına ve uygulamalarına karşı çıkıyoruz. Mescid-i Aksa etrafında yaşlı, genç, kadın, çocuk demeden katliamlara devam ediliyor. İsrail devleti ve askerleri, kirli postallarıyla, Kıble Camii’nin içinde terör estirip ibadet eden insanlara gaz bombalarıyla ve plastik mermilerle saldırıyor. Camide bulunan Kur’an-ı Kerim’leri yerlere atıp üstlerine basarak kutsalımızı çiğnemekten çekinmiyor. Hakları, toprakları, vatanları, canları, malları gasp edilen Filistinliler 70 yıldır İsrail zulmü altında yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyor.” sözleri kullanılırken “Kim hangi kararı alırsa alsın, Kudüs İslam’ındır ve Kudüs bizimdir.” denildi.

aydin_abd_ve_israil_protestosu_2.jpeg

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT