1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Aydın'da “28 Şubat ve Sorumluluklarımız” Konuşuldu
Aydın'da “28 Şubat ve Sorumluluklarımız” Konuşuldu

Aydın'da “28 Şubat ve Sorumluluklarımız” Konuşuldu

Aydın Genç İHH'nın düzenlemiş olduğu “28 Şubat ve Sorumluluklarımız” adlı program Aydın Gençlik Merkezinde yapıldı.

07 Mart 2016 Pazartesi 19:05A+A-

Ömer Faruk Arslan’ın Kur’an tilaveti ile başlayan programda İHH'nın yurt içi ve yurt dışı çalışmalarının tanıtıldığı ve 28 Şubat sürecinin konu edildiği iki sinevizyon gösterimi yapıldı.

Program İHH Aydın şube başkanı Cemalettin Esgin’in yaptığı selamlama ve 28 Şubat’la ilgili giriş konuşmasını müteakip gecenin konuk konuşmacısı Özgür-Der Bursa Şubesi Başkanı Aziz Avar’ın tebliğiyle devam etti.

Aziz Avar, öncelikli olarak post-modern darbe döneminde zulme uğrayan ve bu zulümle mücadele edenleri anmanın bir görev olduğunu hatırlattı. Arkasından bu zulümlerden örnekler vererek özellikle gençlerin dikkat etmesi gerekliliğini vurguladı. Daha sonra ise 28 Şubat’ın sadece o döneme ait bir hareket olmadığını, Cumhuriyet’in kuruluşundan beri devam eden kesintisiz darbe zihniyetinin devamı olduğunu ifade etti. Rejimin kuruluş yıllarına ait 1. Meclis’teki operasyon ile başlayan askeri vesayetle laik ulus-devlet oluşturmak için yapılan darbelerin 1960-1971-1980-1997 darbeleri marifetiyle tekrarlanıp durduğunu söyledi. Aziz Avar tüm bunlara bir döneme ait bir eylem veya birkaç kötü niyetli kişinin marifeti olarak bakılmaması gerektiğinin altını çizdi. Darbelerin yapılış sürecine dikkat edildiğinde 28 Şubat’taki gibi sermaye, medya, üniversite ve askerin her zaman koordineli hareket ettiğinin görülebileceğini belirten konuşmacı, gerek Gezi süreci gerek 17/25 Aralık gerekse şu anda barikat/hendek siyaseti üzerinden ortaya konulan çabaları sürecin devamı olarak görmemiz gerektiğini ifade etti. Ve aynı zamanda yapılan darbelerin hemen tümünde gerek Siyonizm’in gerekse emperyalizmin katkılarını da örneklerle anlatan Avar, sayılan güçlerin etkilerinin hala devam ettiğini kaydetti. Bugün özellikle gençlerin sadece kazanımları görerek hareket etmemeleri, her an yeni darbe süreçleri ile karşılaşılabilecek bir duyarlılık içinde olmamız gerektiğini özellikle vurguladı.

Sorularla devam eden programın ardından Genç İHH’nın açmış olduğu yardım standını ziyaret eden Aziz Avar, Genç İHH sorumlusu Erdal Verir ve gençlerle sohbet ederek onları tebrik etti.

img_1214-001.jpg

img_1238-(2).jpg

img_4952.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum