1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Ayasofya meselesinde tarih ile yüzleşmekten korkmayalım!”
“Ayasofya meselesinde tarih ile yüzleşmekten korkmayalım!”

“Ayasofya meselesinde tarih ile yüzleşmekten korkmayalım!”

Haber Global canlı yayınında Mustafa Demirkan’ın duası ve Ayasofya meselesi tartışıldı.

08 Haziran 2021 Salı 19:44A+A-

HAKSÖZ HABER

Haber Global canlı yayınının son bir saatinde Erhan Ertürk moderatörlüğünde Ayasofya Camii’nde hafızlık icazet töreninde yapılan dua tartışma konusu yapıldı.

Mustafa Demirkan Hoca üzerinden yapılan tartışmada çok rahatsız edici hakaretamiz ifadeler bazı katılımcılar tarafından dile getiriliyor. Burada uzun uzun anlatmaya ihtiyaç duymadığımız hakaretlere karşı Yazı İşleri Müdürümüz Kenan Alpay’ın itirazları susturulmaya çalışıldı!

Tam evlere şenlik bir şekilde devam eden program aslında Kemalistlerin bakış açısını özetleyen bir çerçeve sundu: Yalnızca bizim istediklerimiz konuşulacak! 

Programda  “Hukukçu” olarak tanıtılan Mete Han Özkan isimli şahıs televizyon tarihimizin en kaba ve süfli konuşmacılarından birisi olduğunu kanıtlayacak şekilde Kenan Alpay’ın “konuşturulmaması” gerektiğini söyledi!

Mustafa Demirkan hoca şahsında Allah'ın ayetlerini okuyan-beyan eden Müslümanlara yönelik "sözde hoca, meczup, aklı evvel, mikser, provokatör veya vatan haini" gibi ithamlara yönelik değerlendirmeler yapan yorumcular üstüne bir de Kenan Alpay'ın konuşturulmaması için her şey yaptılar maalesef.

İslam’ın temel değerleri, siyasal ve toplumsal tarih açısından konuyu ele almaya çalışan Alpay’a sık sık müdahale edildi, gürültü yapıldı ve program resmen sabote edilmeye çalışıldı. "Atatürk tartışılamaz, bu ülkede herkes Atatürk'e saygı ve minnet duymak zorundadır!" gibi baskılayıcı cümlelerle meselenin konuşulması imkansız hale getirilmek istendi.

İşin özünde bu tarz tartışmalara 28 Şubat Türkiye’sinde alışmıştık. Bir zamandır konuşmanın ve tartışmanın imkansız hale getirilmesi tekrardan medyamızın alışkanlığı haline geldi. Halbuki konuşamayan bir toplum sorunlarını da çözemez. Kenan Alpay da bu bağlamda Ayasofya meselesinde tarihle yüzleşmekten korkulmaması gerektiğini hatırlatıyor.

İsmini anmaya bile gerek duymadığımız muhataplarını engellemeye çalışan katılımcının “Atatürk kırmızı çizgimizdir diyorum ve kimseyi bu konuda konuşturmuyorum” tarzındaki çocuksu, sakil tavırlarına karşı şunun da altının çizilmesi gerekmektedir: Allah’ın ayetleri de Müslümanların kırmızı çizgisidir! Türkiye toplumunun geniş kesimleri içinde belirleyici olan Kitab-ı Kerim’in ayetleri söz konusu olduğunda daha dikkatli olunması gerekmektedir! Ayet-i kerimeden neşet eden bir dua üzerinden yapılan tartışmada herkes haddini bilmeli ve ona göre edebiyle konuşmalıdır!  

Ayasofya tartışması hakkında Kenan Alpay'ın konuşması:

Programın tamamı:

HABERE YORUM KAT

10 Yorum