1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Atina'nın kuzeyindeki yangınlar kontrolden çıktı
Atina'nın kuzeyindeki yangınlar kontrolden çıktı

Atina'nın kuzeyindeki yangınlar kontrolden çıktı

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın kuzeyinde meydana gelen orman yangınları kontrolden çıktı. Alevlerin yayılmasıyla beraber, Attika bölgesinde binlerce kişi tahliye edildi. En az 12 kişi yaralandı.

06 Ağustos 2021 Cuma 10:37A+A-

Yunanistan'da başkent Atina'nın kuzeyinde çıkan orman yangınları şiddetli rüzgarın etkisiyle beraber yayılırken, binlerce kişi tahliye edildi. Atina ile çevre bölgeleri kapsayan Attika'nın bazı kesimlerinde sabah erken saatlerde tahliye emri verildi. Sağlık yetkilileri, yoğun bakımda yanık tedavisi gören iki gönüllü itfaiyeci de dahil olmak üzere 12 kişinin hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Tahliye emirlerine uyma ve gereksiz seyahatlerden kaçınma çağrısı yapan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Günlerdir süren sıcak hava dalgası ülkeyi bir barut fıçısına çevirdiği için benzeri görülmemiş koşullarla karşı karşıyayız" dedi.

Atina'ya 20 kilometre mesafedeki Varibobi'deki yangınların Afidnes, Krioneri, Drosopigi, Ippokrateios Politeia'nın yanı sıra, Agios Stefanos, Polydendri, Kapandriti, Pefkofito ile Parnita Dağı'nın eteklerine de sıçradığı kaydedildi. Skai TV'ye konuşan Afidnes Belediye Başkan Yardımcısı Giorgos Dostis, yaklaşık 5 bin hektarlık alanın tahrip olduğunu söyledi.

 

Evia'daki yangın da etkisini sürdürürken, toplam 631 kişinin botlarla adadan tahliye edildiği bildirildi. Dün yapılan açıklamada, alevlerin 40 metreye çıktığı aktarılmıştı.

HABERE YORUM KAT