1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Atina'da Yapılması Planlanan Cami Yunanistan Hükümetini Böldü!
Atina'da Yapılması Planlanan Cami Yunanistan Hükümetini Böldü!

Atina'da Yapılması Planlanan Cami Yunanistan Hükümetini Böldü!

Yunanistan'ın başkenti Atina'da inşa edilmesi planlanan cami için mecliste görüşülen önergede hükümet ortakları SYRIZA ve ANEL uzlaşma sağlayamadı.

04 Ağustos 2016 Perşembe 07:41A+A-

AA’da yer alan habere göre, Yunanistan’da hükümet ortakları SYRIZA ve Bağımsız Yunanlar (ANEL) Partisi, başkent Atina'da inşa edilmesi planlanan cami hakkında fikir ayrılığına düştü.

Atina-Makedonya Haber Ajansı’nın haberine göre, Yunanistan meclisinde komisyonda görüşülen ve cami için 1 milyon avro ayrılmasını öngören yasa tasarısı için ANEL milletvekili Yorgos Lazaridis red oyu kullanacaklarını açıkladı.

Atina, Avrupa'da Camisi Olmayan Tek Başkent

SYRIZA milletvekili ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Yannis Amanatidis ise yarın gerçekleşecek oylamada evet oyu kullanma çağrısında bulundu.

Atina'nın Avrupa'da camisi olmayan tek başkent olduğunu anımsatan Amanatidis, birçok ülkenin bu durumdan şikâyet ettiğini ve ülke için dinî özgürlükler anlamında olumsuz uluslararası raporların bulunduğunu belirtti.

ANEL'in yanı sıra aşırı sağ Altın Şafak Partisi de önergeyi reddederken, ana muhalefet partisi Yeni Demokrasi, PASOK, Nehir ve Yunanistan Komünist Partisi kabul yönünde oy kullandı.

Atina'da 10 yıl önce geçen yasayla devlet tarafından gerçekleştirilecek olan cami inşasına, aradan geçen süreye rağmen açılan davalar ve bürokratik engeller ileri sürülerek henüz başlanamadı.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT