1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Atay'dan güldüren itiraf: "Biz helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız"
Atay'dan güldüren itiraf: "Biz helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız"

Atay'dan güldüren itiraf: "Biz helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız"

Toplumda hiçbir karşılığı olmayan, hasbelkader milletvekili seçilen Barış Atay’ın "Biz helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız" tehdidi kamuoyunda müstehzi bir gülümsemeye yol açtı.

22 Kasım 2021 Pazartesi 12:55A+A-

HAKSÖZ HABER

Sol kontenjandan milletvekili seçilen, daha sonra Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" çağrısına yanıtla, “AK Parti, bize bir hayat borçlu. Biz hayat mücadelesi veriyoruz. O yüzden ‘Sen, benim yerime helalleşmeye karar veremezsin’ diyorum. Biz helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız” açıklamalarında bulundu.

Millet İttifakı'nın seçimde galip gelmesi durumunda parlamenter sisteme geçişin ilk hamle olmaması gerektiğini de söyleyen Atay, yeni iktidarın başkanlık sistemi yetkilerini kullanarak AK Parti ile hesaplaşması gerektiğini vurguladı.

Atay'ın açıklamaları muhalefetin kimi unsurlarının nasıl bir kinle motive olduklarını ve olası bir iktidar değişiminde başkanlık sisteminin nasıl sorunlar oluşturabileceğini göstermesi açısından anlamlı olabilir belki ama gülünç olan bu tehditleri toplumda hiçbir karşılığı olmayan, hasbelkader milletvekili seçilen birinin dillendiriyor olması. Bu açıdan düşünüldüğünde Atay'ın tehditvari açıklamasına gülmemek elde değil.

Uzun lafa hacet yok ama yine de demeden edemiyor insan: Sen kimsin ki hesaplaşacaksın? Altı üstü kabadayılık taslayan, cinayetleri savunan, Ortadoğu'daki darbeleri sahiplenen ve dahi basit bir Esedçiden başka nesin?

 

 

HABERE YORUM KAT

8 Yorum