1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Atatürk yaşasaydı kime oy verirdi?” tartışmalarını bitirecek gelişme!
“Atatürk yaşasaydı kime oy verirdi?” tartışmalarını bitirecek gelişme!

“Atatürk yaşasaydı kime oy verirdi?” tartışmalarını bitirecek gelişme!

Almanya’da aşırı sağcı parti AfD’den aday olan Marcel Goldhammer'in seçim kampanyası tartışmalara sebep oldu!

28 Ağustos 2021 Cumartesi 14:55A+A-

HAKSÖZ HABER

Yıllardır devam eden anlamsız bir tartışmadır: Atatürk yaşasaydı kime oy verirdi? Türkiye için geçerli olan bu “gündem” artık tüm dünyayı ilgilendiriyor.

Almanya’da aşırı sağcı parti AfD’den aday olan Marcel Goldhammer, “Atatürk de AfD’ye o verirdi” başlıklı afişlerle seçim kampanyası yürütüyor. Atatürk daha önce farklı ideolojilere sahip olan siyasetçiler tarafından benzer şekilde kullanılmaya çalışıldı.

afd.jpg

Zamanın Refah Partisi tarafından bile kullanılan bu saçma retoriğin göz ardı ettiği bir şey var. Atatürk’ün oy verdiği partiyi desteklemeye hazır bir kitle olduğu gibi sırf Atatürk’ü seçim kampanyasında kullandığı için oy vermeyecek milyonlarca insan var!

Marcel Goldhammer isimli ırkçının bu tartışmalardan haberi olmayabilir. Ancak Atatürkçü veya Atatürk’e sempati duyan kitle ile ortak bazı noktalar gördüğü için böyle bir seçim kampanyası yürütmüş olabilir. Yani bir yönüyle başarılı bir seçim kampanyası ile karşı karşıya olduğumuz söylenebilir.

Peki kimdir bu Marcel Goldhammer? Irkçı AfD’nin Yahudi üyelerinden birisi olan Goldhammer, Tel Aviv’den düzenli olarak paylaşımlar yapıyor. LGBT sapkınlığını da destekleyen Goldhammer’in hakkındaki en büyük iddialarında birisi ise Siyonist orduda askerlik yapmış olması!

Cinsi sapıklığı destekleyen bir ırkçı ile karşı karşıyayız. Partisinin mülteci karşıtı çizgisi de düşünüldüğünde şunu sormak istiyoruz: Marcel Goldhammer Türkiye’de olsaydı hangi partiyi desteklerdi?

Cevabı baştan belli olan bu soru aslında Atatürk’ün hangi partiyi destekleyeceğini de gözler önüne seriyor. Evet, bu kadim ve anlamsız tartışmayı sona erdirerek Atatürk yaşasaydı hangi partiye oy verirdi sizler için açıklıyoruz: CHP!

Atatürk’ün AfD’ye oy vermesi ihtimal dâhilinde değildi. Muhakkak kendi kurduğu partiye oy verirdi. Ancak ırkçı AfD mensubu sapkın bir siyasinin CHP çizgisi ile kurduğu ortaklık pek de şaşırtıcı değil.

CHP Berlin Teşkılatı tarafından kınanan seçim kampanya afişi, mülteci karşıtlığı ve sapkın eğilimleri destekleyen siyasi konumlanış sebebiyle oluşturulan bir birliktelik ruhuna işaret ediyor! Biz söylemiyoruz. AfD’li Marcel Goldhammer söylüyor!

HABERE YORUM KAT

9 Yorum