1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Atatürk işi olmadığı için geç saatte kalkıyordu” diyemezsiniz!
“Atatürk işi olmadığı için geç saatte kalkıyordu” diyemezsiniz!

“Atatürk işi olmadığı için geç saatte kalkıyordu” diyemezsiniz!

Murat Bardakçı, Atatürk hakkındaki sözleri sebebiyle hedef gösteriliyor!

19 Ocak 2022 Çarşamba 10:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Tarih üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Murat Bardakçı, Habertürk’te katıldığı programda Atatürk’ün Cumhurbaşkanı olduktan sonraki gündelik yaşamı hakkında şunları söylüyor: "Atatürk Cumhurbaşkanı olduktan sonra çok geç uyanıyordu. Yok yapacak bir şeyi, canı sıkılıyor adamın. Bekar evi, gelenler sabaha kadar kalkmıyor..."

Bu sözleriyle bir tespitte bulunan Bardakçı tespitlerini dönemin tanıklarının anılarına dayandırıyor. Son çıkan kitabı için yaptığı araştırmalarda bu ve buna benzer detaylara ulaşan Bardakçı’nın aktardıkları tartışmaya açık tabi ki. Aksi yönde iddialar varsa mesela “Atatürk sabah namazıyla güne başlardı” vb. bunların da dile getirilme hakkı var!

Ancak Bardakçı’ya itirazlar bu şekilde yapılmadı. Bardakçı’nın bu sözleriyle Atatürk’e hakaret ettiğini öne süren sol-Kemalistler, işi olmaması sebebiyle geç kalkması ve Çankaya hakkındaki “bekar evi” benzetmesine çok içerlemişler…

Bu ülkede her şey tartışılabiliyor ancak sadece Atatürk’e eleştiri dahi getirilemiyor. Bardakçı’nınkine benzer naif tespitler dahi linç edilerek susturulmaya çalışılıyor. Atatürk’ün Cumhurbaşkanı olduktan sonra veya önce yapıp ettikleri hakkında çok daha ağır şeyler söylenebilir. Bu sebeple sol-Kemalistler şanslarını fazla zorlamayıp Murat Bardakçı ile idare etsinler!

HABERE YORUM KAT

8 Yorum