1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Aşı olmayıp, maske takmayabilirsiniz ama zorba olamazsınız!
Aşı olmayıp, maske takmayabilirsiniz ama zorba olamazsınız!

Aşı olmayıp, maske takmayabilirsiniz ama zorba olamazsınız!

Sosyal medyada yayınlanan bir görüntüye göre BİM süpermarketine maskesiz girmekte ısrar eden bir grubu uyaran kasiyere karşı kullanılan dil ve takınılan üslup maske karşıtı olmanın da ötesinde zorbalık içeriyor.

13 Ocak 2022 Perşembe 13:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Yayınlanan videoya göre maskesiz bir grup mağazaya girmek için diretince market çalışanı kasiyer, grubun maskesiz mağazaya giremeyeceğini belirterek grup üyelerini uyardı.

Ancak maskesiz mağazaya girmek isteyen grubun takındığı tutum ve kullandığı dil tepki çekti. Videoya alındıklarını anlayan grup üyelerinin kasiyere karşı takındığı şedid tutum artarken, görevlinin maskesiz giremezsiniz uyarısını dikkate almadıkları gibi maske takmamalarına karşı da herhangi bir söylemde bulunmadıkları, bunun yerine kasiyere karşı zorbalığa giriştikleri görüldü.

Kapalı alanlarda maske takılması zorunluluğu halk sağlığı açısından önemli görülürken, takınılan bu tutumun zorbalıktan başka bir şey olmadığı anlaşılıyor.

Kasiyerin sorunu dışarıda halledelim cevabına karşılık, “terbiyesiz” diye bağırarak hakaret eden grup üyelerinin kasiyerin üzerine yürümeye çalıştıkları görüldü.

Maske ve aşı karşıtlığının anlaşılabilir olduğu durumlarda dahi bu durumu dayatma usulü ve kamu sağlığını tehlikeye atacak şekilde ısrarla gerçekleştirmeye çalışmanın normal karşılanabilir bir durum olmadığı biliniyor.

Kasiyer ve maskesiz alışveriş yapmak isteyen grup arasındaki tartışmanın görüntüleri,

HABERE YORUM KAT

8 Yorum