1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Arapça durak isimleri tartışmasının ortaya çıkardığı vasat!
Arapça durak isimleri tartışmasının ortaya çıkardığı vasat!

Arapça durak isimleri tartışmasının ortaya çıkardığı vasat!

Kocaeli’de otobüslerde Arapça durak isimlerinin de yazılmaya başlandığı iddiası ırkçıları rahatsız etti!

04 Nisan 2022 Pazartesi 14:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de ırkçı siyaset Ümit Özdağ gibi isimler eliyle normalleşiyor. Avrupa’daki Pegida benzeri yapıların yaptıkları ırkçılığın artık ne yazık ki Türkiye’de de bir karşılığı var.

Son örnek Kocaeli’de yaşandı. Kocaeli'de belediye otobüslerinde Türkçe durak isimlerinin altına Arapçasının da yazıldığı görüldü. Bu durum üzerine sosyal medyada nefret kusan ırkçı hesaplar hemen saldırı başlattı.

Arapçanın gündelik hayatta kullanılması ırkçıları çılgına çeviriyor. Aynı “dil hassasiyetini” İngilizce söz konusu olduğunda ise görmek mümkün değil! Çünkü burada ırkçılıkla İslam düşmanlığı başa baş gidiyor. Mülteci Ukrayna’dan gelince sesini çıkartmayıp Suriye’den gelince neden ateş püskürüyorlar?

Irkçıların bu hezeyanları bir yana oldukça düşündürücü bir başka tutum ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden geldi. Sosyal medyadaki tartışmalar üzerine açıklama yapan Belediye, “Türkçe dışında hiçbir dilin kullanılmasının mümkün olmadığını” özellikle belirtme ihtiyacı hissetmiş.

Arapça durak isimlerinin yazılım şirketinin gerçekleştirdiği bir hata sebebiyle göründüğünü belirten Belediye sadece Arapça değil İngilizce yazıların da göstergelerde ortaya çıktığını ve hatanın düzeltileceğini ifade eden bir açıklama yayınlamış.

1649062157135-ekran-resmi-2022-04-04-11-1.jpg

Türkçe dışında hiçbir dili kullanmadığını ifade eden Belediye bu özür dilemeci tavrıyla ırkçıların ekmeğine yağ sürmüş oluyor. İstanbul’da İngilizce anons olmak üzere pek çok yerde İngilizce metinler de yer alıyor. Yarın bir gün Kocaeli Belediyesi, İngilizceyi kullanmak zorunda kalırsa ne olacak?

En temelde Arapça düşmanlığının İslam karşıtı bir tutumu içinde barındırdığını görmek gerekiyor! Böyle olunca ırkçıların ruh hastası tepkilerini ciddiye almayıp cevap vermemek en doğrusu! Cevap verilecekse bile Arapça kullanımının bir mahsuru olduğu kesinkes belirtilmeli!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum