1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Ankaralı Müslümanlardan Toprak Günü'ne Destek Eylemi
Ankaralı Müslümanlardan Toprak Günü'ne Destek Eylemi

Ankaralı Müslümanlardan Toprak Günü'ne Destek Eylemi

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından Büyük Dönüş Yürüyüşü'nde şehit edilen Filistinli Müslümanları anmak ve aynı zamanda işgalin sembolü olan Toprak günü maksadıyla Mescid-i Aksa'daki müslümanlarla eş zamanlı bir eylem düzenledi.

27 Nisan 2018 Cuma 17:04A+A-

Cuma namazı sonrası  Hacı Bayram Veli camisinin avlusunda gerçekleştirilen basın açıklamasına Filisitin direnişine destek olmak ve  İsrail'in Filistin'e karşı yaptığı zulme tepki göstermek için İsveç'ten Filistin'e yürüyerek giden İsveçli aktivist Benjamin Ladraa'da katıldı.Basın açıklamasını platform sözcüsü Soner Kartal okudu.Açıklamadan sonra kısa bir konuşma yapan Ladraa "Filistin için buradayız ve yolumuza devam edeceğiz."dedi.

Toprak günü nedir?

İsrail, 30 Mart 1976'da ülkenin kuzeyindeki Celile bölgesinde yaşayan İsrail vatandaşı Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koydu. Bunun üzerine Filistin halkı, bu gaspı protesto etmek için genel greve gitti ve gösteriler düzenledi.

İsrail polisi gösterilere katılan Filistinlilere ateş açarak 6 kişiyi şehit etti, binlerce kişiyi yaraladı. İsrail'in kuzeyindeki Celile bölgesinde bulunan Deir Hanna beldesinde yaşanan bu olay, polis ile İsrail vatandaşı olan Filistinli kitleler arasında yaşanan ilk kitlesel çatışma olması sebebiyle büyük önem kazandı.

whatsapp-image-2018-04-27-at-16.03.46.jpg

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından düzenlenen basın açıklamasının tam metni şu şekilde:

Ülkemiz başkanlık seçimine kilitlenmişken Müslüman coğrafyalar da kan, zulüm, göz yaşı, soykırım ve her türlü vahşet hız kesmeden devam ediyor.

Sahipsiz Topraklar Filistin;

İsrail işgalinin devamı niteliğinde 1976 yılında Filistinlilere ait 21 bin dönüm arazi Siyonist çetelerce gasp edilmiştir. O tarihte toprakları ellerinden alınan ve bu durumu protesto eden 6 Filistinli kardeşimiz şehit edilmiş binlercesi de yaralanmıştır. Bu olayların başlangıç tarihi olan 30 Mart; işgal edilmiş Filistin topraklarının bir bütün halinde varlığının yeniden gündeme getirilmesi ve Siyonistlerin bölgede işgalci bir devlet olduğunun vurgulanması amacıyla TOPRAK GÜNÜ adıyla anılmakta ve her yıl aynı tarihte çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Olayın gerçekleştiği tarihte Celile bölgesinin Deir Hanna beldesinde ki toprakların yüzde yirmisi Hristiyanlara yüzde sekseni ise Müslümanlara ait topraklar idi.

Bu ve benzeri olaylarla adım adım gerçekleştirilen toprak gaspları neticesinde Filistin topraklarının yüzde 85 inden fazlası terör örgütü İsrail tarafından işgal etmiş durumdadır.

Filistinliler 2018 yılının Büyük Felaket (Nekbe) gününün 70. yılı olması ve bu tarihte ABD’nin Tel Aviv’de bulunan büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını açıklamış olması nedeniyle BÜYÜK DÖNÜŞ YÜRÜYÜŞÜNÜ 30 Mart Toprak Gününden 15 Mayıs Nekbe Gününe kadar 6 hafta boyunca sürdürecekler.

Yürüyüş Komitesi tarafından; yürüyüşün tamamen barışçıl ve sivil amaçlı olduğu, herhangi bir şiddet eylemine kesinlikle başvurulmayacağı belirtilerek, siyonist işgalcilerden de yürüyüşe katılanlara yönelik herhangi bir şiddet eylemine başvurmamaları çağrısı yapıldı.

Ancak tüm bu çağrılara rağmen Siyonist çete özünde olanı yaptı ve şiddet yolu ile olaylara müdahale etti. Yürüyüşün başladığı gün Gazze sınırına yürüyen on binlerce Filistinlinin üzerine Siyonist işgalci çetenin gerçek mermiler ve keskin nişancılar ile saldırması sonucu 41 Filistinli Şehit edildi ve binlerce Filistinli ise yaralandı.

BM, AB üye ülke ve yöneticileri ve ABD ve hatta krallıklarının batılı silah teknolojileri sahiplerinin destekleri ile ayakta duracağı düşüncesi ile İsrail ve ABD ye her türlü desteği esirgemeyen Suudi-Amerikanın ve benzer Müslüman ülkelerin kukla kralları; ses çıkarmadığınız ve cesaretlendirdiğiniz şımarık çocuk siyonist işgalci İsrail; 70 yıldır türlü baskılar ile sindiremediği Filistinli Müslümanları Kudüs'ün Başkent ilan edilmesi çabaları ile gözdağı vermek üzere çocukları, gençleri önceden planlayarak cinayetler ile katlederek, Toprak Günü kutlamalarının ilk gününden itibaren kadın, çocuk, genç, yaşlı her kesimden on binlerce Filistinlinin yeniden gösteriler için sokağa dökülmesine engel olmadı olamayacak.

Siz ey işgalci Siyonistler! Filistinli annelerin yüzlercesini hapis cezaları ile sindirmeye çalışsanız da, 10 yaşında 12 yaşında çocukları evlerinden operasyonlar ile alarak sadece geçen sene 350 den fazla çocuğu Kudüs'e ulaşamasınlar diye cezaevlerine doldursanız da her türlü teknoloji gücünüzün ve silahınızın karşısına sarımsak ve soğan parçalarını bezden maskesine gaz koruyucusu yapan 8 yaşlarında Muhammed Ayyaş karşınıza dikilerek direnişin sembolü olmaya devam edecekler.

Bu program vesilesi ile Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde şehit olan son aldığımız haberlere göre 41 Filistinli kardeşimizin ailelerini Özgür Kudüs davasında kazanmış oldukları nişanelerini tebrik ediyor ve direnişlerini Ankara'dan selamlıyor ve Büyük Dönüş Yürüyüşünün elbet bir gün o toprakların asıl sahipleri Müslümanların zaferi ile sonuçlanacağı o yakın günleri sabırla bekliyoruz.

Terör şebekesi İsrail’in yaptığı vahşiliği durdurmak için dünya vicdan sahibi insanlarını, özellikle İslam ülkelerini ve Arap dünyasını Gazze’de, Filistin’de kuşatılmış zor durumda yaşayan kardeşlerimizin acısını hafifletmek için harekete geçmeye davet ediyoruz.

Ve herkes bilsin ki, izleyip sessiz kalanlar yaşanan cinayetin ortaklarıdırlar.

Basın açıklamamız bitirmeden önce bir hatırlatmada bulunmak istiyoruz. İsviçre’den Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek için yürüyerek yola çıkan Filistin asıllı Benjamin Ladraa 11 ülkeyi 7 ay boyunca yürüyüp 3 bin kilometre yol kat ederek şehrimiz Ankara’ya geldi. Az sonra saat 14:00 da Ulus Heykelin önünde basın açıklaması yapacaktır. Tüm kardeşlerimizi bu insan hakları aktivisti kardeşimizin yapacağı basın açıklamasına davet ediyoruz.

Bütün insanların akıl, nesil, can, mal ve din emniyetlerinin sağlandığı bir dünyada buluşmak temennisiyle katılımlarınız için teşekkür ederiz.

whatsapp-image-2018-04-27-at-16.03.46-(1).jpg

whatsapp-image-2018-04-27-at-16.03.44.jpg

HABERE YORUM KAT