1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Amerikan polisi acımasızlığıyla sivilleri katletmeye devam ediyor!
Amerikan polisi acımasızlığıyla sivilleri katletmeye devam ediyor!

Amerikan polisi acımasızlığıyla sivilleri katletmeye devam ediyor!

ABD’nin Tennessee eyaletinde bir kişi otoyol kenarında oturduğu için 9 polis tarafından adeta kurşuna dizildi. Soğukkanlılıkla ateş açarak sivil bir kişiyi katleden polislerin görüntüleri büyük tepki çekiyor.

28 Ocak 2022 Cuma 12:14A+A-

HAKSÖZ HABER

ABD’nin Nashville kentinde bulunan bir otoyol kenarında oturan 37 yaşındaki Landon Eastep isimli bir kişi, yoldan geçen bir polis tarafından fark edildi. Aracını durdurarak adamın yanına giden polis, Eastep'e yoldan çekilmesini söyledi. Polise tepki vermeyen adam, bariyerlerde oturmaya devam etti.

Bunun üzerine Eastep'i gözaltına almak isteyen polis, olay yerine destek kuvvet çağırdı. Bir polisin daha gelmesiyle memurlara, cebinde maket bıçağı olduğunu gösteren adam, yol kenarında otururken polis sayısı sürekli olarak arttı. Maket bıçağını gördükten sonra telaşa kapılan ve takviye isteyen polislerin sayısı bir süre sonra 11’i buldu.

Landon Eastep adlı adama karşı silahlarıyla pozisyon alan polisler adamın ani bir hareketi ile adeta kurşun yağdırdı. Görüntülerde ateş eden polis sayısının 9’u bulduğu iddia edildi. Silahsız bir adamı etkisiz hale getirmek için şok tabancasına dahi başvurmayan polisler, Eastep'in elini hareket ettirmesiyle beraber defalarca ateş ettiler. Eastep, olay yerinde hayatını kaybederken, yapılan incelemede Eastep'in üzerinde maket bıçağı dışında hiçbir ateşli silah veya tehlikeli madde bulunmadığı belirtildi.

Silahsız bir sivili, ortada hiçbir neden yokken adeta infaz eden polis memurlarının bu görüntüleri, Amerikan kamuoyunda büyük tepki çekti. ABD polisinin kimileri için sıradanlaşan bu görüntüleri hakkında Eastep’in eşi polis teşkilatına dava açacağını söyledi.

Landon Eastep'in polisler tarafından öldürüldüğü anlara dair görüntüler, 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum