1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Amasya'dan Suriye'ye 5 Tırlık Yardım Konvoyu
Amasya'dan Suriye'ye 5 Tırlık Yardım Konvoyu

Amasya'dan Suriye'ye 5 Tırlık Yardım Konvoyu

Açlık ve soğukla boğuşan mazlum Suriye halkına destek için 5 tırdan oluşan insani yardım konvoyu Amasya’dan yola çıktı.

22 Ocak 2015 Perşembe 19:18A+A-

İHH Amasya Temsilciliğinin Merzifon, Gümüşhacıköy, Suluova, Taşova, Havza, Erbaa İHH Temsilcilikleri ile müşterek yürüttüğü Suriye’ye İnsani Yardım Organizasyonu ile,  duyarlı halk kesimleri, işadamları, kurum ve kuruluşların gönüllü bağışlarıyla oluşturdukları 4 tır ile Amasya Hayrat İnsani Yardım Derneği Amasya Şubesinin oluşturduğu 1 tır olmak üzere 5 tır dolusu insani yardım malzemesi, 22 Ocak 2014 Perşembe günü ikindi namazını müteakip yapılan Basın Açıklaması ve duanın ardından, Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere konvoy halinde yola çıktı.

Konvoya Merzifon’da teşkil edilen gıda kolilerini taşıyan yardım tırı öğle namazının ardından, İHH Merzifon Temsilcisi Muhammet Çintaş’ın yaptığı konuşma ve yapılan duanın ardından Gümüşhacıköy’e geçti. Gümüşhacıköy İHH temsilcisi Veli Çinkaya’nın yaptığı konuşma ve duanın ardından Amasya’ya ulaştı.

Amasya’da bir araya gelen 5 yardım tırı, İHH İnsani Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Fatih Akgül’ün bu konvoyun niye teşkil edildiğine dair İHH Amasya Temsilciliğinin Basın Açıklamasını okumasının ardından, Özgür-Der Amasya Temsilciğinden Mustafa Siel’in, Ümmetin dirilişi, Suriye ve tüm mazlumların kurtuluşu peygamberimize hakaret edenlerin helakine dair duasının ardından uğurlandı.

Yardım tırlarının Reyhanlı’ya ulaşması ve yardımların yerine teslimine İHH Amasya Temsilcisi Serdal Benli ile İHH Merzifon Temsilcisi Muhammet Çintaş’ın yanı sıra, Merzifon Kardeşlik Platformundan bir heyet nezaret edecek.

Amasya İHH Temsilciliği önderliğinde teşkil edilen bu konvoya Merzifon, Gümüşhacıköy, Suluova, Taşova, Havza ve Erbaa İHH Temsilcilikleri ile, Turhal ve Taşova Belediyesinin yanı sıra, Hızır-Der, İlim Yayma Cemiyeti, Askon, Gökbir Platformu ve Özgür-Der Amasya Temsilciği ve Merzifon Kardeşlik Platformu katkı sağladıkları gibi, Hayrat İnsani Yardım Derneği Amasya Şubesi kendi teşkil ettiği 1 tır İnsani Yardım malzemesi ile konvoya katkı sağladı.

Suriye’de gün geçtikçe daha da derinleşen insani krize bir kez daha müdahil olabilmek, Esed’in varil bombalarının yanı sıra açlık ve soğukla da mücadele eden mazlum Suriye halkına destek olabilmek amacıyla teşkil edilen 5 tır İnsani Yardım Malzemesi; her biri 50 TL’lik 80 bin TL değerinde 1600 gıda kolisi, 80 bin TL değerinde 75 ton un, 20 koli bebe bisküvisi, kullanılmış 30 adet çiftli ranza ve yatağı, kullanılmış 50 takım Okul masa ve sırasından oluşuyor.

Bu yardım malzemelerinden 1600 gıda kolisi Reyhanlı’da barınmakta olan Suriyeli muhacirlere dağıtılacak. Ranzalar ile okul masa ve sıraları Reyhanlı’da eğitim gören Suriyeli yetimlerin ihtiyacı için kullanılacak. 75 ton un ise İHH’nın Suriye içindeki kamplardaki ihtiyaç sahiplerine düzenli dağıttığı ekmeklerin üretildiği Ekmek Fabrikalarında kullanılacak.

amasya-20150122-01.jpg

amasya-20150122-02.jpg

amasya-20150122-03.jpg

amasya-20150122-04.jpg

amasya-20150122-05.jpg

amasya-20150122-06.jpg

amasya-20150122-07.jpg

amasya-20150122-08.jpg

amasya-20150122-09.jpg

BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ:

KOMŞUSU AÇKEN KENDİSİ TOK YATAN ÜMMETTEN DEĞİLDİR

En asgari İnsani değerlere sahip olmak Dünya’nın başka memleketlerinde en az bizim çocuğumuz, annemiz, babamız kadar başkalarının da yaşam hakkı olduğuna inanmaktan geçer. Bunun da ötesinde, iman ettiğimiz Kur’an’ı Kerimde Rabbimiz, kim bir insanı haksız yere öldürürse tüm insanlığı öldürmüş, kimde bir insanının hayatta kalmasına vesile olursa tüm insanlığın hayatta kalmasına vesile olmuş olur buyurarak, masum bir canın ne kadar değerli olduğunu bildirmektedir.

Kanıksamak, duyarsızlaşmak, görmezden gelmek, kendisinden başkasını düşünmemek değil bir Müslüman, sıradan bir insanın bile yapabileceği bir davranış olmayıp; şeytan ve şeytanlaşmış insanların yapabileceği bir davranıştır. Peygamberimiz ahirette kurtuluşa erişecek gerçek Müslümanın bu konudaki en temel vasfını, “kişi kendisi için istediğini Mümin kardeşi içinde istemedikçe cennete giremez” sözüyle açıklığa kavuşturmuştur.

Kardeş olmak, bir olmak, ümmet olmak yüreğindeki tüm sınırları aşıp en uzak memleketleri yakınında hissetmek, açlıktan bayılan her muhtacın, haksız yere öldürülerek yere düşen her mazlumun canını kendi canından bir parça bilmektir.

MÜ’MİNLER BİR BEDENİN UZUVLARI GİBİ OLMALIDIRLAR

Kardeş olmak açlıktan uyuyamayan küçük çocukların uykunuzu kaçırması demek, kardeş olmak koynundaki bir aylık bebeği katledilen annenin feryadının nefesinizin boğazınıza düğümlenmesi demek, kardeş olmak eşinin ırzına geçilen babanın çaresizliğinin yüreğinizi paramparça ederek o insanların ıstıraplarını iliklerinize kadar hissetmeniz demektir.

 Kardeş olmak sıcak yuvanızda çocuğunuza her baktığınızda günahsız bebeklerin parçalanmış bedenleri aklınıza gelip kendi çocuğunuzu okşamaya ellerinizin uzanamamasıdır.

Kardeş olmak çağın firavunlarına, nemrutlarına karşı Musalar, İbrahimler olmayı gerektirir. Zulme, tuğyana, zalime karşı kurşundan kaynatılmış bir duvar gibi set olmayı gerektirir.

Kardeş olmak unutmamak, kanıksamamaktır! Dün Bosna’yı, Çeçenistan’ı, Hama’yı, Halepçe’yi. Bugün Suriye’yi, Filistin’i, Burma’yı, Mısır’ı, Arakan’ı, Doğu Türkistan’ı.

SURİYE MÜCADELESİ AYNI ZAMANDA BİZİM MÜCADELEMİZDİR

Zalim Esed Suriye’de 4 yılda 300 binden fazla insanı katletti. 200 binden fazla insan zindanlarda işkence altında, 4 milyondan fazla insan başka ülkelerde, 6 milyondan fazla insan Suriye içinde mülteci olarak yaşamlarını sürdürmeye çalışırken, Suriye’nin halen Esed’in kontrolü altındaki kısmı tam anlamıyla açık cezaevi konumunda.

Her türlü zorbalığa karşı tüm Dünya’nın gözü önünde Müslüman olarak onurları ile yaşam mücadelesi veren Suriyeli kardeşlerimizin direnişi zafere ulaşacaktır inşaallah. Kardeşlerimiz kendi imtihanlarını canlarını ortaya koyarak veriyorlar. Peki biz Amasyalı ve Türkiyeli Müslümanlar olarak, 100 yıl önce aynı devletin bir parçası ve halen 900 km. sınırımız bulunan Suriye aynasında biz kendi gerçekliğimizi görüp imtihanımızı verebilecek miyiz? 

Bize Allah yeter ondan başka yardımcımız yok diyerek direnen Suriye halkı hak-batıl mücadelesinde tarafını hakkın yanında yer alarak baştan kazandılar.  Kaybedecekleri neleri varsa kaybederek kazandılar. Canlarını en kutlu yolda Allah’a adadılar. Dinini, namusunu, canını korumak için mücadele eden bir topluluğu kim yenebilir ki?

Dünya hayatında irademizle yaptığımız her türlü düşünceden, davranıştan hesaba çekileceğimize inanan Müslümanlar olarak Suriye sınavında haktan yana mı, Batıldan yana mı; Mazlumdan yana mı, Zalimden yana mı aldığımız tavırla bir gün mutlaka hesap vereceğiz.

SURİYEDE KATLEDİLENLER SAYILMAYA BİLE LAYIK GÖRÜLMÜYOR ARTIK

Salı günü Esed’in canileri helikopterlerle Haseke kentine bağlı Hanse köyünde bulunan hayvan pazarına "varil bombasıyla" saldırı düzenledi. Saldırıda 160 kişi yaşamını yitirdi, onlarca kişi de yaralandı. Varil bombalı saldırı sonucu hayvan pazarı kan gölüne döndüğü, bombanın parça tesirli olması dolayısıyla cesetlerin tanınmaz halde olduğu, ölenler arasında kadın ve çocuklarında olduğu bildirildi görgü tanıklarınca. Aynı gün tüm Suriye’de en az 250 civarında sivil katledildi Esed canilerince.

Bu manzara Suriye’de yeni yaşanmıyor, 4 yıldır neredeyse her hafta yaşanıyor, Suriye’de her gün ortalama 50 civarında masum insan Esed canavarlarınca varil bombalarıyla, keskin nişancılarca, işkence ile katlediliyor ve şu ana kadar katledilenlerin sayısı 300 bin civarına ulaşmış durumda.

Birleşmiş Milletler gerçekten bir leş olduğunu ortaya koyarak, bu katliamları önlemeye çalışmak bir yana, ölümleri saymayı bile bıraktı. Pariste Charlie Hebdo saldırısında 12 kişinin öldürülmesi üzerine dünyayı ayağa kaldıranlar, Suriye’de her gün onlarca kişinin katledilmesini görmüyorlar ve saymıyorlar bile. Çünkü batı ve içimizdeki batıcılar Müslümanları insan saymıyorlar.

SURİYE’NİN MAZLUM HALKI SADECE ESED’İN VARİL BOMBALARIYLA DEĞİL AÇLIK VE SOĞUKLADA BOĞUŞUYOR

Esed’in zulmü sadece bu katliamla sınırlı değil. 4 yıldır Esed zulmünün devam ettiği Suriye'de zalim Esed, Şam kırsalındaki bölgelere ambargo uygulamaya devam ediyor. Duma bölgesinde, açlıktan, soğuktan ve ilaç yokluğundan geçen ay 5 çocuk hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden 5 çocuk arasında, ikisi daha yeni dünyaya gelen Fatma ve Abdurrahman ismi verilen ikizler. İkizlerin minik bedenleri soğuğa dayanamayınca, beraber doğdukları gibi, yine beraber yaşama veda etti. 

Duma, Şam kırsalında bulunan ve yaklaşık iki yıldır Esed kuşatması altında bulunan bir bölge. Bölgeye, gıda ve ilaç gibi insani yardım malzemesi girdirilmiyor. 

Suriye insan hakları gözlemcileri suriye’de bir hafta içinde soğuktan 14 kişinin öldüğünü açıkladı. ölen 14 kişiden 8’i çocuk. Açıklamada “Hava sıcaklığının sıfırın altına düşmüş olmasıyla birlikte soğuktan ölüm vakalarının artığı tespit edilmiştir” dendi.

Ayrıca son 24 saat içinde kar fırtınasının  şiddetini arttırması ve ısının da sıfırın altına düşmesiyle ölüm vakalarının yaşandığı açıklandı. Yetkililer ölü sayısının artmasından endişe ediyor.

Öte yandan ölen 14 kişiden 8’inin yaşları küçük çocuklar olduğu açıklandı.  Mültecilerin barınacakları yerleri olmadığından, bölgede soğukla mücadelede  ölüm kalım savaşı veriliyor. 

 SURİYE’DA YAKLAŞIK 10 MİLYON İNSAN AÇLIKLA MÜCADELE EDERKEN, TÜRKİYE SINIR HATTINDA KURULAN KAMPLARDA KALAN 500 BİN KİŞİ YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR.

Özellikle Halep, Humus, Hama ve Şam'da saldırı altında milyonlarca insan aç durumda. Buralardaki fırınlarda un kalmadığından ekmek üretilemiyor.

Ekmek krizinin başta gelen nedenleri arasında, rejim kuvvetlerinin yardım TIR’larını hedef alması yanında, Suriye direnişini karalama kampanyasının etkileri neticesi Suriye halkına dışarıdan yeterince yardım gelmemesi bulunuyor.

Türkiye Suriye sınırında bulunan kamplarda 500 bin kişi yaşıyor. Kamplara yakın bölgelerde kurulan fırınlarda ise un olmadığı için buralara ekmek dağıtılamıyor.  Son olarak 35 bin kişinin yaşadığı Atme Kampı’na 1 aydır düzenli olarak ekmek ulaştırılamıyor.

MAZLUM SURİYE HALKINI HERKES TERKETSEDE BİZ TERKETMEYECEĞİZ İNŞAALLAH

4 yıldır mazlum Suriye halkının haklı davasının yanındayız. Eylemlerimizle, panellerimizle, yardımlarımızla onların yanında durduğumuzu ortaya koymaya çalıştık bu güne değin. Bundan sonrada haklı davalarında başarıya ulaşıncaya kadar onların yanında duracak, herkes sussa da biz susmayacak, herkes unutsa da biz unutmayacak, herkes yardımı kesse de biz kesmeyeceğiz inşaallah.

Hemen yanı başında kardeşlerimizin ölümünden Allah indinde sorumlu duruma düşmemek için, imkanlarımızı zorlayarak ta olsa onlara yardım edebilmek amacıyla Amasya, Merzifon, Gümüşhacıköy, Suluova, Taşova, Havza, Erbaa ve Turhal’lı hayırseverler ile duyarlı kurum ve kuruluşların katkılarıyla oluşturduğumuz 5 tır dolusu insani yardım malzemesini, Allah’ın izniyle Suriye’de açlık ve soğukla boğuşan mazlumların yarasına bir nebze de olsa merhem olması için gönderiyoruz. Bu 5 tırla beraber Savaşın başlamasından bu yana Amasya’dan  mazlum Suriye halkına göndermiş olduğumuz insani yardım miktarı 25 tıra ulaşmış durumda.

BU YARDIMLARIMIZI ASLINDA KENDİMİZE YAPIYORUZ

Bu yardımlarımızla kanayan yarayı dindiremesek te, mazlum Suriye halkının yarasına en azından bir nebzede olsun merhem olması, zalimin karşısında ve mazlumun yanında olduğumuzun belli olması, en önemlisi de hesap günü Rabbimizin katında mazeretimiz olması umudundayız.

Amasya İHH Temsilciliği önderliğinde teşkil edilen bu yardımlara katkı sağlayan Merzifon, Gümüşhacıköy, Suluova, Taşova, Havza ve Erbaa İHH Temsilciliklerine, Turhal ve Taşova Belediyesine, Hızır-Der, İlim Yayma Cemiyeti, Askon, Gökbir Platformu ve Özgür-Der Amasya Temsilciği, Merzifon Kardeşlik Platformu ile kendilerinin oluşturduğu 1 tır İnsani Yardım malzemesi ile konvoya katkı sağlayan Hayrat İnsani Yardım Derneği Amasya Şubesine teşekkür ediyoruz.

Rabbimiz imanlarımızı sahih, amellerimizi salih, niyetlerimizi halis kılsın, bu tırlara az çok katkı sağlayan herkesin infaklarını ve çabalarını kabul buyursun, dünyada izzete, ahirette kurtuluşumuza vesile kılsın.

İHH AMASYA TEMSİLCİLİĞİ

ÜMMETİN YENİDEN DİRİLİŞİ, SURİYELİ VE TÜM MAZLUMLARIN KURTULUŞU VE PEYGAMBERİMİZE HAKARET EDENLERİN KAHROLMASI İÇİN YAPILAN DUA

Rabbimiz!

Her şeyin yaratanı, yaşatanı, sahibi, kendisine muhtaç olduğu, hiç kimseye muhtaç olmayan, sınırsız kudret ve yücelik sahibi, şükre ve övgüye ihtiyacı olmayan hamid sadece sensin.

Her şeyi gören, her şeye şahit olan, her şeyi hesap günü hesaba çekmek için eksiksiz kaydeden ancak sensin.

Kulluğumuzu, hamdımızı ve ibadetlerimizi kabul buyur.

Rabbimiz!

Bizleri sana şirk koşmadan iman edenlerden, her daim sana hakkıyla şükür, hamd ve kulluk edenlerden, her daim razı olacağın şekilde hayatını tanzim edip yaşayabilenlerden, tüm hayatını salih amel kılabilenlerden eyle.

Rabbimiz!

Bizi dünya da doğru yola, ahirette kurtuluşa iletmek için göndermiş olduğun ve anlayıp idrak ederek okuduğumuz ve okuyacağımız Kur'anı Kerimlerin bereketiyle; bizleri, ailelerimizi ve tüm ümmeti; bilhassa zorlu imtihandan geçmekte olan Suriye, Filistin, Irak, Mısır, Doğu Türkistan ve diğer tüm İslam beldelerindeki halklarımızın mücadelelerini bereketlendir ve güçlendir.

Rabbimiz!

Ümmetimizin, Kur’an mesajlarını anlayıp yaşamak suretiyle bir kez daha dirilmesini, bir kez daha tıpkı sahabeler gibi gerçek bir ümmet kardeşliğine erişmesini, bir kez daha İslam’ın zafer ve üstünlüğe kavuşmasını, bir kez daha İslam’ın adalet ve rahmetini, başta Müslümanlar olmak üzere tüm mazlumların tatmasını nasip eyle.

Rabbimiz!

Bu meydanda, senin huzurunda, senin şahitliğin altında, sırf Rabbimiz Allah’tır dedikleri ve İslam için mücadele ettikleri için zalim Esed rejimi ile yerli ve yabancı işbirlikçileri tarafından katliama uğratılan Suriye Müslümanlarına desteğimizi ortaya koymak, senin taraftarlarının safında olduğumuzu ilan etmek ve desteğimizin maddi boyutu olan yardım malzemelerini yola çıkarmak için toplandık. Bu amelimizi salih ve şahitliğimizi kabul eyle.

Rabbimiz!

Zalim Esed rejimince acımasızca katledilen onbinlerce çocuk, kadın ve erkeğin şehitliklerini kabul ve mübarek eyle, onları vaad ettiğin Firdevs cennetleriyle ödüllendir.

Rabbimiz!

Zalim Esed rejimi ile yerli ve yabancı işbirlikçilerince yurtlarından çıkartılan, açlık ve yokluğa mahkum edilen, hapishane ve işkencehanelerde acı çektirilen milyonlarca Suriyeli mazluma sabır ve kurtuluş nasip eyle. Onların gaziliklerini kabul ve mübarek eyle, bu amellerini ahiret kurtuluşları için vesile eyle.

Rabbimiz!

Zalim Esed rejimi ile yerli ve yabancı işbirlikçilerince yapılan saldırılar esnasında yakınları şehit edilen ve yaralanan Müslüman kardeşlerimize sabır, sekinet ve tevekkül nasib eyle. Bu dayanılmaz acılara karşı gösterdikleri sabır, metanet ve tevekküllerini ahiret kurtuluşları için vesile eyle.

Rabbimiz!

Suriye’deki kardeşlerimizin mücadelelerini açık ve kesin bir zafere kadar sürdürmelerine yardım eyle. Onların ayaklarını haklı mücadeleleri üzere sabit kıl ve onlara açık bir zafer nasip eyle.

Rabbimiz!

Bu soğuk kış günlerinde başta Suriye, Filistin ve Mısır olmak üzere Irak, Arakan, Keşmir, Doğu Türkistan ve başka İslam beldelerinde, yurtlarından çıkmak zorunda kaldıklarından yada savaş şartlarından dolayı zor şartlarda yaşayan mağdur ve mazlum kardeşlerimize genişlik ve ferahlık nasip eyle. Onların bu zor günlerden kurtulup, kendi vatanlarında özgürce yaşayabilecekleri güzel günlere kavuşmalarını nasip eyle.

Rabbimiz!

Başta Suriye ve Filistin olmak üzere, Irakta, Mısırda, Kafkasya’da, Doğu Türkistanda, Arakanda ve dünyanın dört bir yanında sırf Rabbimiz Allah'tır dedikleri, sadece Sana kulluk etmek istedikleri, senin rızanı kazanmak amacıyla dinlerini ve İslam beldelerini korumak uğruna mücadele ettikleri için zulme uğratılan, katledilen, işkence edilen, yurtlarından sürülen tüm mü'minlere ve mücahitlere mücadelelerinin sonuna kadar dayanabilecekleri sabır ve açık zaferler nasip eyle.

Rabbimiz!

Gerek batıda ve gerekse Türkiye’de peygamberimize hakaret içeren iğrenç karikatürler çizen ve yayınlayan, bunları destekleyen ve çoğalması için çaba sarfeden İslam ve Peygamber düşmanlarını kahru perişan eyle.

Rabbimiz!

Bizleri İslam’ın ve peygamberimizin değerlerini korumak için tüm imkanlarımızı kullanan ve mücadele edenlerden eyle. Bizleri İslam ve Peygamberimizin dostlarını dost, düşmanlarını düşman edinenlerden eyle. Bizleri İslam ve Peygamber düşmanlarıyla dünyada ve ahirette beraber olmaktan muhafaza et.

Rabbimiz!

Bizleri her daim Müslümanların, İslam ümmetinin, senin yolunda mücadele edenlerin, mazlumların ve mağdurların yanında ve safında, her daim razı olacağın saflarda kıl. Bizleri onların yar ve yardımcısı, destekçisi eyle.

Rabbimiz!

Bizleri İslam düşmanlarının, hainlerin; ırkını, devletini, mezhebini, meşrebini önceleyenlerin, dinini dünyalık menfaatler için satanların yanında ve safında olmaktan, onlara yar ve yardımcı olmaktan uzak eyle.

Rabbimiz!

Bizlere sadece sana kulluk etmeyi, İslam’ın ve Peygamberimizin izzet ve onuru için mücadele etmeyi, ümmet bilinciyle tüm Müslümanları sahiplenmeyi, daima mazlumların ve mağdurların yanında olmayı nasip eyle. Daima haklıların, mazlumların, Ümmetin, senin rızanı arayarak cihat edenlerin yanında durabilme izzetiyle izzetlendir bizleri.

Rabbimiz!

Bizlere dünyada onurlu ve temiz bir hayat, ahirette gerçek kurtuluşa eriştirmek için indirdiğin Kur’anı anlayarak okumak suretiyle, en büyük nimet olan sıratı müstakim üzere yaşayıp ölebilme, ahirette alnımızın akıyla hesabımızı verebilme ve sonsuz cennete kavuşma nimetiyle nimetlendir.

Velhamdülillahi Rabbil Alemin El Fatiha.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum