1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Amasya'da Şehadet Gecesi Programı Yapıldı
Amasya'da Şehadet Gecesi Programı Yapıldı

Amasya'da Şehadet Gecesi Programı Yapıldı

Amasya İHH ve Özgür-Der Amasya Temsilciliğince düzenlenen “Kutlu Yürüyüş ve Şehadet” konulu tiyatro ve konser programı Amasya Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.  

26 Şubat 2018 Pazartesi 11:36A+A-

ŞEHİTLERİMİZİN YAŞAMLARINI EVLERİMİZE MİSAFİR EDELİM

Program Senegalli Ahmet Dame tarafından okunan Kuran-ı Kerim ve Meali ile başladı. Programın açılış konuşmasını Amasya Özgür-Der Temsilcisi Özgür Eryiğit yaptı. Eryiğit konuşmasında Bugün yeryüzünde İslam dini adına Rabbimizin razı olacağı yaşanan ne varsa peygamberlerin ve onların kutlu davalarını sürdüren şühedaların gayretlerine borçlu olduğumuzu belirtti. Hayatlarında hakkın şahitliğini yapmaya çalışan peygamberlerin, salihlerin, sıddıkların Sümeyyelerin, Hamzaların, Ömerlerin, Ebû Hanefilerin, Hasan El-Bennaların, Seyyid Kutupların, Şeyh Ahmet Yasinlerin, İskilipli Atıf hocaların bu kutlu yürüyüşün neferleri olarak yolumuzu aydınlattıklarını belirtti. Programa katılan gençlere de tavsiye niteliğinde modern hayat içerisinde bize dayatılan, bizim inancımızla İslami kimliğimizle bağdaşmayan gençliği ifsad eden rol modeller televizyon, sosyal medya, basın gibi iletişim kanalları üzerinden dayatılmaktadır Bugün burada tiyatro oyunu üzerinden hayatlarından kesitler izleyeceğimiz şehitleri yakından tanımaya çalışıp, neyin mücadelesi verdiklerini anlamaya çalışalım. Rabbimizin rızası ile bizlere cennete ulaştırabilecek vesilelerden biri olabilecek şehitlerimizi hayatımızda örnek alalım. Bugün Ümmet coğrafyasının çok farklı bölgelerinde tüm varlıklarıyla hakkın şahitliğini yapan kardeşlerimiz olduğunu bilhassa Arakan, Suriye ve Doğu Guta’ da çok büyük zulümler yaşandığını, Müslümanların bu yaşananlara karşı ellerinden gelen tüm çabayı göstermelerinin ibadi bir sorumluluk olduğunu ifade etti.

ŞEHİTLİK BİR ÖLÜM DEĞİL, HAYAT TARZIDIR

Açılış konuşmasının ardından Genç İHH tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı. Daha sonra “Kutlu Yürüyüş ve Şehadet” konulu tiyatroyu oynamak üzere Osmaniye’den gelen Genç Ön Ayak Tiyatro Grubu sahneyi devraldı. Tiyatroda İslam Ümmetinin farklı bölgelerinde yaşamış, hayatını ve ölümünü Allah’a adamış şehitlerden Ali Şeriati, Aliya İzzet Begoviç, Malcomx, Seyyid Kutup, Şeyh Ahmet Yasin, Furkan Doğan ve Ömer Halis Demir’in hayatlarından kesitler sunuldu. Tiyatroda emperyalistler ne kadar Müslümanlar üzerinde oyun oynarsa oynasın bu ümmetin şahitleri ve şehitlerinin bitmeyeceği, onların açtığı yolda bu ümmetin ayağa kalkacağı ve sonuçta kazananların iman edenler olduğu mesajı verildi. Tiyatro ekibinin şehit karakterlerle ilgili performansları duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

EKİNİ VE NESLİ İFSAT EDENLERE BİR DİK DURUŞTUR KIYAM

Tiyatro ekibinden sonra sahneye “Kutlu Yürüyüş ve Şehadet” konulu konser vermek üzere Grup Kıyam geldi. “Tabiatta müthiş bir denge ve musuki bulunmaktadır. ancak insanoğlu, tabiattaki ve insanın nefsindeki fıtratı bozmuş ve bu dengeyi kaybetmemize neden olmuştur.

Batının maddeci, hazcı, hedonist zevk anlayışı bizi tektipleştirip sürüleştirmektedir. Batı medeniyeti değerleri ve küresel kapitalizm tabiatı paramparça etmektedir. İşte bu bağlamda öncül olarak, varlığımıza saldıranlara karşı ontolojik bir çağrıdır Kıyam. Her tür sömürüye, ahlaksızlığa, zulme ve kirliliğe başkaldırıştır. Kısaca ekini ve nesli ifsat edenlere bir dik duruştur Kıyam.” şuuruyla hareket eden ve Özgür-Der çalışmalarıyla bir araya gelmiş gençlerden oluşan Grup Kıyam ezgileriyle ümmet olmanın önemini ve şahit olmadan şehit olunamayacağını ifade ettiler. Özellikle gençlerin ezgilere eşlik etmesiyle coşku dolu anlar yaşandı.

 

Amasya Üniversitesinden gençlerin, Merzifon İHH Temsilciliğinin organizasyonuyla Merzifon İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin, Taşova İHH Temsilciliğinin organizasyonuyla gençlerin, Amasya İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin ve Amasya halkının katılımlarıyla programa katılımın yoğun olduğu ve katılımcıların tiyatro ve konserden memnun kaldıkları gözlendi. Konserden sonra Genç Ön Ayak Tiyatro Grubuna ve Grup Kıyam’a programa katkılarından dolayı Amasya Memur-Sen Başkanı Recep Eliaçık ve Amasya Eğitim Bir-Sen Başkanı Kerem Camcı tarafından plaket takdim edilmesinin ardından program sona erdi.

 

dsc_0275.jpg

dsc_0281.jpg

dsc_0284.jpg

dsc_0289.jpg

dsc_0313.jpg

dsc_0322.jpg

dsc_0330.jpg

dsc_0331.jpg

dsc_0334.jpg

dsc_0351.jpg

dsc_0375.jpg

 

 

Foto: Fatih Akgül

Haber: Hüseyin Benli

HABERE YORUM KAT

3 Yorum