1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Amasya'da Mısır Protestosu
Amasya'da Mısır Protestosu

Amasya'da Mısır Protestosu

Mısır’da verilen idam kararları Amasya-Yavuz Selim Meydanı’nda protesto edildi.

29 Nisan 2014 Salı 10:58A+A-

Gönüllü Kuruluşlar Platformu’nun düzenlediği eylemde, platform adına Özgür-Der Amasya temsilciliğinden Özgür Eryiğit açılış konuşmasını yaptı. Programa Fatih Akgül’ün Kur-an’ı Kerim ve mealini okumasıyla devam edildi. Programda İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Nuri Eken ve Hızır-der Yönetim Kurulu üyesi Fehmi Gider de birer konuşma yaptılar. Program boyunca atılan sloganlar eşliğinde Özgür-Der Temsilciliğinden Veysel Şahin’in basın açıklamasını okumasının ardından Fatih Akgül’ün yaptığı dua ile program sona erdi.

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Mısırda 683 Müslüman Kardeşler Üyesi Daha İdam Cezasına Çarptırıldı

Mısır’ın Darbeci Mahkemeleri, 683 Müslüman Kardeşler Üyesini Daha İdama Mahkum Ederek, İslama Ve Müslümanlara Olan Kin Ve Düşmanlığını Bir Kez Daha Ortaya Koydu

 

Temmuz 2013’te yapılan askeri darbe neticesi, şu ana kadar en az 1800 civarında sivil eylemcinin rejimin tetikçileri tarafından katledildiği Mısır’da, geçtiğimiz aylarda, bir hafta sonu yapılan ve ikincisi 20 dakika süren iki celsenin ardından, bir polisi öldürmekle suçlanan tam 529 İhvani Müslimin üyesi idam cezasına çarptırılmış, bilahare bunlardan 492’sinin cezası müebbet hapse dönüştürülürken, 37’sinin idam cezası kesinleşmişti.

Bu gün ise, Müslüman Kardeşler Teşkilatı Başkanı Muhammed Bedii dahil toplam 683 teşkilat üyesinin, darbecilerin uyduruk mahkemelerinin uyduruk yargılamaları sonucu idam cezasına çarptırıldıkları haberini aldık. Bu gidişe göre, başta Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi olmak üzere binlerce Müslümanın idam cezasına çarptırılması kesin gibi gözüküyor. Eğer gerekli tepki verilmezse, bunlardan özellikle Mursi ve Bedii gibi önderlerinin asılarak idam edilmesi ihtimali de oldukça yüksek.

Bu haksızlıklara olan tepkimizi ortaya koymak, bu idam kararlarını ve askeri darbeyi tanımadığımızı tüm dünyaya haykırmak, bu idamlara engel olma çabasında kendi çapımızda katkı sağlamak ve hesap günü sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalıştığımıza şahitlik için buraya toplanmış bulunuyoruz.

Demokrasi Ve İnsan Hakları Şampiyonu Batı, Mısır’daki Darbe Ve Hukuksuzluklara Göz Yummaya Devam Ediyor

Mısır'da demokrasi ve yargı adına, batının da alkışlarıyla seyirci olarak iştirak ve teşvik ettiği bir tiyatro oyunu oynanıyor. Demokrasi ve insan hakları şampiyonu olarak, Gezi olaylarında ve tivıtırın kapatılmasında günlük demeçler veren batının, önce 529, ardından bu gün 683 Müslümanın tamamen haksız olarak idama mahkum edilmesini kenarından - ucundan kınamalarla yetinmesi çok anlamlıdır.

Sadece Mısır’da yaşanan darbe süreci ve bu idamlar karşısındaki tutumu bile, batının insan hakları deyince sadece kendi insanlarının haklarını anladığını, demokrasiyi de kendi insanının İslam alemini kontrol altında tutma ve sömürmesi için bir araç – kılıf olarak kullanmakta olduğunu net olarak ortaya koymaktadır.

Erdoğan’a Diktatör Diyenler, Mısır’daki Gerçek Diktatörü Ve Hukuksuzlukları Sevinçle Alkışlıyorlar

Batının burada göstermelik kınamalarla işi geçiştirmesi kendi çıkarları açısından gayet normaldir. Lakin batıda ve doğuda azıcık vicdanı ve adalet duygusu olan herkesin bu yaşananlara gereken tepkiyi göstermesi ve Mısır'daki bu maskaralığa son verilmesi için elinden geleni yapması gerektiği açıktır.

Memleketimizde Gezi olayları esnasında, muhtemelen kazaen ölen bir çocuk için kıyameti koparan ve Erdoğan’ın istifasını isteyenler, önce 529, ardından 683 kişinin idama mahkum edilmesi hususunda ne buyuracaklar acaba? Aslında bunu sormak bile abes. Ne buyuracakları, bu güne kadar Mısır darbesine ve darbe sürecinde 1800 civarında eylemcinin katledilmesine adeta alkış tutmalarından belli.

Mısır’da Darbeye Ve Hukuksuzluğa Karşı Direniş Devam Etmektedir

Basında yeterince yer almasa bile, Mısır'da gerçekleşen darbeden sonra direniş hala devam etmekte, darbe karşıtlarının hala sokaklarda eylem yapmaktadırlar. Mısır sokaklarında barışçıl eylemlerle taleplerini sürekli dile getiren halkın bu meşru barışçıl direnişini başka yerlere çekmek suretiyle gayri meşru hale getirmek isteyen darbeciler, bu tür Mahkeme kararları ile halkı silaha sarılmaya zorlamaktadırlar. Aynı durum Bangladeş'te de söz konusudur. 

Mısır’ın Darbecileri İslama Ve Müslümanlara Olan Düşmanlıklarını Her Fırsatta Ortaya Koymaktadırlar

Darbeciler, Mısır ile Filistin – Gazze’yi birbirine bağlayan ve Gazze halkının adeta nefes damarları olan tünelleri kapatıp bombalamak suretiyle İsrail'in bile yapmadığını yaparak, İslam’a olan düşmanlıklarını bir defa daha ortaya koymuşlardır.

Mısır Askeri cuntası, İslami hareketlere yönelik baskı ve zulümlerini artırarak Müslüman Kardeşler Teşkilatını ve bu vesileyle İslami Hareketi topyekûn yok etmeyi amaçlamaktadır. Lakin darbeye direnen Mısır halkı Allah’ın izni ile bu zulüm ve baskılara teslim olmayacak ve eninde sonunda silahsız zaferini kazanacaktır. Müslüman Kardeşler Teşkilatını  Mısır darbecileriyle beraber “terör örgütü” ilan eden Suud gibi ülkelere rağmen, ümmet dayanışması ile zulüm çarkı kırılacaktır inşallah.

MISIR’IN ONURLU HALKINI VE GERÇEK CUMHURBAŞKANI MURSİ’Yİ AMASYA’DAN SELAMLIYORUZ

Bizler Amasya’lı Müslümanlar olarak Mısır darbesini tanımadığımız gibi, Mısır’ın sözde Mahkemelerinin bu gülünç kararlarını da tanımıyoruz. Bu kararların iptalini, idamların asla gerçekleştirilmemesini, askeri darbecilerin yönetimden çekilerek gerçek Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi’ye yönetimin devredilmesini, gerçek ve adil mahkemelerde darbecilerin ve suç ortaklarının yargılanmalarını istiyoruz.

Mısır halkını ve Müslüman Kardeşler Teşkilatını haklı davalarında sonuna kadar destekliyor, halen sözde Mahkemelerde tiyatrovari yargılamalara uğratılan Mursi’yi Mısır’ın gerçek Cumhurbaşkanı olarak tanıdığımızı ilah ediyor, Mursi’yi ve Mısır’ın onurlu halkını Amasya’dan selamlıyoruz.

GÖKBİR ( GÖNÜLLÜ KURULUŞLAR PLATFORMU ) AMASYA

amasya01-002.jpg

amasya02-002.jpg

amasya03-002.jpg

amasya04-002.jpg

amasya05-002.jpg

amasya06-002.jpg

amasya08-001.jpg

amasya07-001.jpg

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT