1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Amasya'da Darbe Protestosu
Amasya'da Darbe Protestosu

Amasya'da Darbe Protestosu

Mısır'da yapılan darbeye 100. gününde Amasya'dan protesto.

11 Ekim 2013 Cuma 10:53A+A-

Amasya Yavuz Selim meydanında Mısır'da 3 Temmuz 2013 tarihinde halkın oylarıyla seçilmiş olan hükümete ve Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye karşı yapılan askeri darbe lanetlendi. Amasya Memur-Sen’in organize ettiği ve bazı STK’ların destek verdiği basın açıklaması yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Genç Memur-Sen temsilcisinin yaptığı basın açıklamasında genel olarak şu tespitler dile getirildi.

Birkaç ülke dışında Mısırda yaşanan darbeye ve akabinde yaşanan katliamlara, zorbalığa tüm Dünya sessiz kalmakta ısrar ediyor. Menfaatlerini korumak adına darbeye darbe diyemeyenler hatta darbecilere destek olanlar tarihin zalimler sayfasına adını yazdırmışlardır. Dünya’nın bu sessizliğinden yararlanan eli kanlı darbeciler Mısır’da darbeye karşı direnen ve meşru haklarını geri isteyen halka Ramazan ayında özellikle Adeviye ve Nahda meydanlarında katliamlar gerçekleştirilmiştir. Darbe yönetimi ve tetikçileri yönetime el koymakla, bu duruma karşı çıkanları öldürmekle yetinmiyor. Binlerce insanı hukuksuz bir şekilde tutuklayıp, işkenceye tabi tutuyor. Mısır’da sadece insanlar değil, insanlık öldürülüyor. Dünya ses çıkarmaz, insanlık vicdanı harekete geçmezse darbecilerin kirli elleri ölüm yağdırmaya devam edecek. Son yaşanan gelişmelerle beraber Hürriyet ve Adalet Partisi’nin ve Müslüman Kardeşler’ in teşkilatları kapatıldı. Zorbaca tüm mal varlıklarına el konuldu.

Büyük ve kadim bir medeniyetin beşiği Mısır’da; tam 100 gündür kendi insanına ölüm kusan, işkence yapan cuntacıların darbe iklimi hâkimdir. Bugün sadece darbenin 100.günü değil insanlığın utanç vesikası olarak kaydedeceği, Dünya ülkelerinin sessizliğinin darbeciler eliyle vahşet ve katliamlara seyirciliğinin de 100.günü’dür. Dün Irak’ta, Afganistan’da, Libya’da ve birçok ülkede sözüm ona demokrasi vaadiyle kan dökmekten geri durmayan Batı, kutsadığı demokrasiyi Mısır’da katleden darbecilere ve vahşetlerine insani tepkiyi dahi vermeyerek ne kadar ikiyüzlü olduğunu göstermiştir. Bugün Mısırda yaşanan bu insanlık dramına karşı Batılı ülkeler, sözde demokrat aydınlar, sözde darbe karşıtları adeta üç maymunu oynamaktadırlar.

Mısırda yaşananları, Mısır halkına yaşatılanları bütün insanlığa karşı tehdit olarak görüyoruz.3 Temmuz darbesine sessiz kalanları, insanlığın katlinin iştirakçisi olarak kabul ediyoruz. Mısır halkının yanında yer almayı insan olmanın gereği olarak görüyoruz. Vicdanı olan, insan olan herkesi darbeye, darbecilere, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, insan hayatına kasteden her türlü eyleme karşı çıkmaya, insanlığın dirilişine katkı sunmaya davet ediyoruz.

Haksöz-Haber

amasya_misir_eylem-(1).jpg

amasya_misir_eylem-(2).jpg

amasya_misir_eylem-(3).jpg

amasya_misir_eylem-(4).jpg

amasya_misir_eylem-(5).jpg

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum