1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Almanya’da Türkçeyi yasaklamak isteyenlerden farkınız yok!
Almanya’da Türkçeyi yasaklamak isteyenlerden farkınız yok!

Almanya’da Türkçeyi yasaklamak isteyenlerden farkınız yok!

Almanya’da Türkçe, Türkiye’de Arapça…

16 Ocak 2023 Pazartesi 14:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Almanya'da ana muhalefetteki Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Sekreteri Mario Czaja, okullarda öğrencilerin okul bahçelerinde Almanca dışında başka bir dilin konuşmamasını istedi.

Bunun için özellikle göçmenlerin yoğun yaşadığı bölgelerdeki okulların desteklenmesi gerektiğini ifade eden Czaja’nın sözlerine Almanya’daki Türkiyeliler tepki gösterdi. Berlin-Brandenburg Türk Veliler Birliği Eş Başkanı Berin Arukaslan AA muhabirine yaptığı açıklamada, CDU Genel Sekreterinin açıklamasının "saçma" ve "yersiz" olduğunu belirterek "Biz bu açıklamanın karşısındayız. Böyle bir saçmalık olamaz." diye konuştu.

Türkiye’de ise Zeytinburnu Belediyesi Türkçe olmayan tabelaları kaldırmak için çalışma başlattı. Ne hikmetse İngilizce tabelalara dokunulmazken Arapça olanları ise hızlıca kaldırıldı.

fmk6wlgxkaif6s9.jpg

Berlin-Brandenburg Türk Veliler Birliği Eş Başkanı Berin Arukaslan Almanya’daki ırkçı uygulama hakkında sarf ettiği sözler öyle sanıyoruz ki Zeytinburnu’ndaki tabela yasağını nitelemek için yeterli olacaktır. Bu habere daha fazla yorum yapmak istemiyoruz. Okuyucularımız zaten gerekli yorumu yapacaktır!

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum