1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Allah’tan Korkmadan, Kuldan Utanmadan…
Allah’tan Korkmadan, Kuldan Utanmadan…

Allah’tan Korkmadan, Kuldan Utanmadan…

Suriye’de Baas diktatörlüğüne karşı halkın meydanlara indiği tarihten itibaren açık bir şekilde tarafının Baas / İran çizgisi olduğunu ilan eden hukuk profesörü Hüseyin Hatemi, canla başla bulunduğu cephenin avukatlığını yapmaya devam ediyor.

17 Nisan 2019 Çarşamba 11:02A+A-

Bolu’da CHP’li Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın mültecileri hedef alan ırkçı/ayırımcı uygulamalarına sert eleştirileri ile dikkat çeken Prof. Ufuk Uras’a cevap Hüseyin Hatemi’den geldi.

Ufuk Uras’ın "Eşimin gönüllü ders verdiği Suriyeli çocukların birisini yakından tanısaydınız, bu kadar hoyratça kestirip atmazdınız. Suriye'ye gidip gelenler güvenli bölgelere gidiyorlar. Bu çocukları Şam'a, Esad'ın kollarına yollamak, ölüme yollamak demek” twitine “EsedSünni Çocukların Katili Değildir!” gibi akla ve gerçeklere ters bir cevap veren Hüseyin Hatemi, Ufuk Uras’ın kendisine verdiği cevaplarla pozisyonunu tescillemiş oldu.

Ayrıca Ufuk Uras’ın mesajında hiçbir şekilde katledilen Suriyeli mazlumlar için ‘Sünni’ sıfatı kullanılmamasına rağmen Hüseyin Hatemi’nin kendisini suçlamaya bu zaviyeden cevap vermek zorunda hissetmesi de çok ilginç oldu. Bu çıkışıyla adeta içine düştüğü durumu ifşa ediyor gibiydi.

Mezhepçiliğin ve kör fanatizmin insanı ne hale getirdiğini görmek için mültecileri savunan @UfukUras'a Baas rejimini savunarak cevap veren @Elifhevav'ın yazdıklarına bakmak bile yeterli. Ufuk Uras da, Hüseyin Hatemi de bu yazdıklarıyla tarihe bir kayıt düştüler. Suriye bir kez daha insanlık onuruna sahip çıkanları ortaya çıkardığı gibi, tüm itikadını güya Şam sarayına muhalefet zemininde inşa ettiğini düşünenlerin nasıl da Şam sarayının müdafii pozisyonuna düştüklerini de ifşa etmiş oldu!

3589-001.jpg

3590-001.jpg

3591.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum