1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ''Allah’ın yarattığı gazı Allah’ın verdiği akıl ve zeka ile bulduğunuzu unutmayın''
''Allah’ın yarattığı gazı Allah’ın verdiği akıl ve zeka ile bulduğunuzu unutmayın''

''Allah’ın yarattığı gazı Allah’ın verdiği akıl ve zeka ile bulduğunuzu unutmayın''

Karadeniz’de doğal gaz havzasının bulunmasının ardından yapılan tartışmaları ve sahiplenici tavrı eleştiren Mehmet Göktaş, Allah’ın yarattığı bu nimetleri Allah’ın bizlere lutfetmesi ile elde edebileceğimizi unutmamamız gerektiğini vurguluyor.

25 Ağustos 2020 Salı 14:56A+A-

Doğru Haber / Mehmet Göktaş

Beyler! Lütfen Allah’ı unutmayın!

Bakıyorum şu doğalgaz kapışmasında ne sevinenlerden ne de haset edenlerden Allah Teala’ya bir pay çıkaran kimse yok.

Halbuki yeri geldiğinde; “Yerlerin ve göklerin sahibi Allah’tır, yerlerin ve göklerin hakimiyeti Allah’a aittir, denizleri emrimize müsahhar kılan O’dur, dağları sağlamca oturtan, nehirleri akıtan, enva-i çeşit bitkileri bitiren O’dur...” deyip dururuz.

Sanki şu doğalgazı yaratan kendimizmişiz veya Allah’tan başka bir put, bir tanrıymış gibi hiç O’ndan bahseden, O’na şükreden, O’na hamd eden yok.

Beyler, birazcık kendinize gelin. Allah’ın yarattığı denizden, Allah’ın yarattığı gazı Allah’ın verdiği akıl ve zeka ile buldunuz ve yine Allah’ın vereceği güç ve imkanla çıkaracaksınız.

Nasıl ki emrimize verdiği nehirlerden her yönüyle yararlanıp sonra üzerine barajlar kurmamıza imkan ve fırsat vermişse şimdi de denizlerin ve karaların dibinden enerji lütfetmektedir.

Ha, bir şey daha var; “Denizlerde yelkenlerini bayraklar gibi açan ve süzülen koca gemiler de O’nundur. O halde Rabbinizin hangi nimetini inkâr edebilirsiniz?” (55/24-25)  buyuruyor.

Sadece dağlar taşlar denizler değil, kendinizin zannettiğiniz o gemiler de Allah’ındır, O öyle söylüyor, buyurun itiraz edin.

Lütfen bunları kabullenin, itiraf edin ve dile getirin; Allah’a hamd edin, Allah’a şükredin, yoksa Allah’ı gazaba getirirsiniz.

Sonra... Allah’ın verdiği bu doğalgaz nimetini hakkıyla ve kendi rızası istikametinde değerlendirmeyi yine O’ndan isteyin! Düşünürseniz bu hepsinden önemli.

Ve gelelim asıl söylemek istediğimize; bu ülkenin enerjisinin çok büyük bir kısmının elde edildiği barajlar Fırat ve Dicle üzerindeyken bu nehirlerin etrafındaki köyler kasabalar daha düne kadar yıllar yılı karanlıklarda mağara hayatı yaşarken buralardan elde edilen elektrikle bu ülkenin batısındaki şehirler ışıl ışıl yanıp durdu, fabrikalarının çarkları harıl harıl döndü. Ve bugün bu ülkenin içinde çalkalandığı en büyük sosyal problem bu değil de nedir?

Lütfen şu doğalgazla birlikte bu millet aynı acı senaryoyu bir daha yaşamasın!

Demek istiyorum ki bu işin hiç bir merhalesinde sakın Allah’ı unutmayın! Allah’ı unutanlar asla iflah olmazlar.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum