1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Alkol satışı kısıtlamasından ‘esnafı bitirmek istiyorlar’ klişesine varmak!
Alkol satışı kısıtlamasından ‘esnafı bitirmek istiyorlar’ klişesine varmak!

Alkol satışı kısıtlamasından ‘esnafı bitirmek istiyorlar’ klişesine varmak!

Koronavirüs tedbirleri arasından yer alan belirli bir saatten sonra bazı dükkanların kapatılması düzenlemesinin uygulanması esnasında ortaya çıkan aksaklıklar bazı kesimlerde rahatsızlığa sebep olmuş!

09 Aralık 2020 Çarşamba 18:17A+A-

HAKSÖZ HABER

Pandemi önlemleri gereği sokak kısıtlaması uygulanan hafta sonları marketler 10.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet verebiliyor. Ancak tekel bayiler haklı olarak ‘temel ihtiyaç’ kategorisinde değerlendirilmediği için kapalı kalıyor.

Tekellerin hafta sonu kısıtlamasından muaf tutulmamasında anlaşılmayacak bir şey yok. Ekmek, su, gıda vs. gibi ihtiyaçların dışındaki ticari işletmeler kapalı. Tekellerin açıldığı bir vasatta pekala, beyaz eşya veya giyim mağazalarının da açılması gerekir. En azından böyle bir istek anlamsız olmaz. Bu durum da önlemlerin içini boşaltır.

Tekellerin kapalı olması sonucu yetkililer içki satan marketlerde de alkol satışına hafta için yasak getirdi. Yetkililer kararın haksız rekabetin önüne geçilmesi için alındığını kaydetti. Burada da anlaşılmayacak bir şey yok. Kısıtlamadan dolayı açık olmayan tekeller düşünülerek böyle bir karar alınmış. Ancak bundan niyeyse Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı rahatsız olmuş.

Alınan kararların uygulanması esnasında oluştuğu düşünülen karışıklıklar ortaya kaotik bir görüntü çıkarmış. Alkol satışı yapan bazı marketler kısıtlamaya uymadığı için kapatılırken, iddia edildiğine göre bazıları kapatılmamış. Cumhuriyet’e açıklamalarda bulunan Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, büyük marketlerin yasaktan muaf tutulduğu ve bu sebeple ‘küçük esnafın bitirilmek istendiği’ belirtmiş.

Erol Dündar’ın bahsettiği gibi bir eşitsizlik varsa ortadan kaldırılmalı ve kısıtlama olmasına rağmen alkol satışı yapan tüm marketler kapatılmalıdır. Bu yaşananlar üzerine, meselenin ideolojik olduğunu ve ‘yaşam tarzına müdahale’ edildiğini iddia etmekte bir an bile geri durmayan sol tandanslı siteler ufak bir ‘şeriat geliyor’ çığlığı atmaya çalıştılar ama ellerindeki malzeme yetersizdi! Ne diyelim bu sefer olmadı, başka sefere artık...

HABERE YORUM KAT

1 Yorum